реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Перевірка діяльності мера Ніжина Приходька. Голова Чернігівської облдержадміністрації Хоменко створив комісію

Коротенька передісторія
Питання життєдіяльності та благоустрою міста Ніжина турбує всіх без винятку, адже головна запорука в успішній розбудові Ніжина – злагоджена діяльність міського голови, депутатів та представників громадськості. Тому, враховуючи досить нестабільну політичну ситуацію, котра складається у нашому місті через досить сумнівні дії відстороненого градоначальника, депутати вимушені були звернутися до найвищої гілки виконавчої влади області – голови обласної державної адміністрації Хоменка Володимира Миколайовича. Це звернення було мотивоване й тим, що жителі понад 800 квартир опинилися без газопостачання та тим, що міській голова, забувши про свої передвиборчі обіцянки, займає посаду мера тільки для впливу на хід кримінальної справи, яка була порушена проти нього по обвинуваченню у хабарництві. Наслідком такого звернення була зустріч депутатів Ніжинської міської ради з головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком.
Зустріч депутатів з губернатором
Запланована зустріч відбулася 11 серпня у місті Чернігові. На ній були присутні губернатор, його заступники, 22 депутати Ніжинської міської ради та відсторонений міський голова Ніжина. На засіданні Володимир Хоменко подякував депутатам за виявлену ними довіру, адже саме вона є запорукою надійної співпраці. Він наголосив на тому, що випадків такої конфронтації між мером міста і депутатами в Україні ще не траплялося, і саме в його компетенції об’єднати дві сторони конфлікту заради Ніжина і всієї Чернігівської області і надав слово депутатам.
Івашин В’ячеслав Анатолійович, виступаючи першим, зазначив те, що депутати розраховують на порозуміння і підтримку з боку Володимира Миколайовича, оскільки він як найвища посадова особа області не може стояти осторонь від цієї проблеми, адже уже більшість депутатів, відкинувши свої політичні переконання, об’єдналися заради добробуту міста і прагнуть працювати задля його розвитку, але наштовхуються на велику перепону в особі міського голови. Вони проявляються у неефективній діяльності апарату виконавчої влади, оскільки ніяких позитивних змін після приходу до влади Приходька немає. І всі намагання Президента України та Уряду впроваджувати реформи заради покращення життя людей в нашому місті зводяться нанівець.
У виступі Юрія Короситиленка – голови депутатської комісії по законності - йшлося про те, як Приходько ставить власні інтереси та амбіції вище інтересів всієї міської ради. Його слова були підтверджені прикладом зі скасуванням трьох рішень міської ради, які оскаржувалися міським головою в досить цікавому порядку: міський голова видавав доручення своїм підлеглим бути і позивачем і доповідачем, далі вони імітували судовий спір, а один з його підлеглих, тобто доповідач повністю визнавав позов. Також Юрій Коростиленко надав губернаторові папку копій документів у підтвердження своїх слів.
Депутат Сергій Пархоменко розповів про те, що він раніше співпрацював з міським головою Приходьком, але бачачи його підходи до роботи на благо громади розчарувався: надто вони вже застарілі, адже аналізуючи сьогоднішню діяльність апарату виконкому, вона нічим не відрізняється від тієї, котра була в кінці 90-х років. Також він від імені усіх депутатів Ніжинської міської ради висловив занепокоєння у підготовці до зими і зокрема опалювального сезону. Розповів Сергій Васильович і про незрозумілі кадрові зміни, які впроваджує міський голова, адже керівник відділу внутрішньої політики, попрацювавши не більше місяця, був звільнений з роботи та звернувся до Володимира Миколайовича за порадою, як поводити себе депутатам в такій ситуації.
Досить вагомою була розповідь депутата Анатолія Походні про методи тиску на керівників комунальних підприємств та на свідків по кримінальній справі, в якій фігурує М. Приходько.
Сам винуватець цієї зустрічі говорив мало і непереконливо. Навіть при першому керівництву області він не зміг не збрехати. Особливо всіх вразили слова Михайла Васильовича щодо підготовки до зими, коли він зазначив, що підготовка і кошти на неї витрачаються такими темпами, як і в минулому році (в минулому році за словами членів бюджетної комісії минулої каденції при підготовці до зими було використано 800 тис., то в цьому році сума не дотягує і до 200 тис. - авт.). Вкотре говорив Приходько і про, те, що він готовий співпрацювати з депутатами, але цим байкам уже ніхто не вірить. Після виступів губернатор попросив М.В. Приходька залишити залу засідання для того, щоб наодинці, вже не в його присутності, поспілкуватися з депутатами. Надавалося слово і тим обранцям, котрі приїхали, щоб підтримати Приходька, але вони відмовилися говорити що-небудь у його захист.
Результати
Внаслідок плідної роботи на засіданні голова обласної державної адміністрації Хоменко Володимир Миколайович ще раз подякував депутатам за їх співпрацю з ним. Зазначив про те, що якби Приходько перебував на посаді, яка призначається, а не обирається, то за такі дії був би вже давно звільнений. Своїм дорученням губернатор створив комісію по перевірці діяльності та фактів порушень законодавства міським головою міста Ніжина. Депутати у свою чергу подякували Володимиру Миколайовичу за час, котрий він їм приділив, вручили йому оригінал листа-звернення, який раніше був опублікованим у ЗМІ і іще раз наголосили, що будь-які наклепи з боку міського голови про те, що нібито БЮТівці відтороняють його від влади є нісенітницею, адже конструктивна більшість депутатів, яка включає в себе представників з 9 політичних сил, об’єдналися заради одного – розвитку міста Ніжина.
За інформацією газети "Ніжин-інфо"



Теги:рада, губернатор, приходько, Ніжин, Чернігівська облдержадміністрація, голова, володимир, Хоменко, мер


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Простите, а кого просить простым жителям города Нежина повлиять на депутатов? Прочитайте постановление суда якобы по взятке мэра города, да там фамилии ДЕПУТАТОВ, вот кто у нас взяточники!!! А жители выразили мэру доверие, выбрав его ПЯТЫЙ раз, назовите ещё такой случай на территории Украины, не задумывались почему? А вы подумайте!!! Остановите грабёж города ДЕПУТАТАМИ!!!!
s017.radikal.ru/i423/1110/af/65873efa93c6.jpg
i060.radikal.ru/1110/79/6b40900f5092.jpg
s017.radikal.ru/i420/1110/b7/bf43445bdb29.jpg
s017.radikal.ru/i417/1110/e8/af30bbe03582.jpg
s017.radikal.ru/i430/1110/0a/717c86e63f31.jpg
s42.radikal.ru/i096/1110/e6/10ea3bac58dd.jpg
s009.radikal.ru/i309/1110/1c/4d1d67117e43.jpg
s015.radikal.ru/i333/1110/df/58e15c3c2b74.jpg
s017.radikal.ru/i432/1110/84/e59bf01b40ef.jpg
s017.radikal.ru/i415/1110/4f/c8e163281672.jpg
s017.radikal.ru/i408/1110/20/417e0b91f7a0.jpg
s57.radikal.ru/i157/1110/b3/14eb2112ff23.jpg
i079.radikal.ru/1110/cb/557925058a70.jpg
avatar