реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Патріарх заступився за українця

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет написав листа до Апеляційного суду Києва на підтримку колишнього народного депутата від ВО "Свобода" Юрія Сиротюка, заарештованого через заворушення біля Верховної ради 31 серпня.

Про це в соцмережі Facebook написав депутат Київської обласної ради Олександр Аронець.

"Сиротюк Ю. М. - неухильний прихильник української державності, захисту національної культури та інформаційного простору, борець за створення єдиної Української помісної церкви з центром у Києві. Після початку російської агресії проти України Сиротюк брав активну участь у захисті територіальної цілісності та незалежності нашої держави. Сиротюк став автором більше десяти законопроектів, затверджених Верховною радою, спрямованих на врегулювання проблемних питань у сфері національної безпеки і оборони, антикорупційної діяльності. Вся діяльність Сиротюка спрямована на зміцнення і захист української державності, на розвиток духовності, обороноздатності та національної свідомості ", - йдеться в зверненні Філарета.

Він підкреслює, що "арешт такої особистості, як Сиротюк, є помилкою, яку можна виправити".

Як повідомлялося, 15 вересня лідер організації "Правий сектор" Дмитро Ярош взяв на поруки колишнього народного депутата від ВО "Свобода" Юрія Сиротюка.

Нагадаємо, 11 вересня Печерський районний суд ухвалив рішення заарештувати на 60 діб Сиротюка.
Також нагадуємо, що натомість ні Єфремов, ні Ахметов, ні Близнюк, ні Кернес, ні Добкін, та інші спонсори і творці сепаратизму не заарештовані.



Теги:патріарх Філарет, Сепаратизм, свобода, Юрій Сиротюк, Олександр Аронець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar