реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Ми підемо в Європу з УПА"

Київська міська організація ВО "Свобода" пікетувала посольство Польщі. Націоналісти озвучили вимогу припинити тиск на Україну та переглянути політику національної пам'яті.

"Українці в жодній міжнародній концепції не збираються принижувати поляків, зазіхати на польські території. Але якщо це почали поляки, то пора визначити червоні лінії, через які не можна переходити. По-перше, будь-яке зазіхання на українські території ‒ неприйнятне. Ми даємо раду з Росією і зможемо дати раду будь-кому, хто зазіхатиме на українські території будь-де: чи на Донбасі, чи на Закарпатті, чи у Львові. По-друге, ви маєте право шанувати своїх героїв, ким би вони не були, а ми ніколи не дозволимо визначати, хто має бути нашим героєм. Ми підемо в Європу з Небесною сотнею, з Бандерою, з Шухевичем і УПА. Без них Україна неможлива в Європі, бо це ті, хто клав свої життя за її незалежність", ‒ заявив під час пікету керівник фракції ВО "Свобода" у Київраді Юрій Сиротюк.

Свободівець також наголосив, що ворожнеча між українцями і поляками ‒ на руку Москві. Так само, як і будь-яке ослаблення України чи Польщі.

"Ба більше, якщо одна з наших держав втратить державність, то і друга також її втратить ‒ це підтверджує наша історія. Ми маємо багато сотень років стосунків між Україною та Польщею і будь-яка спроба зневажливого ставлення однієї нації до другої приводило до краху історію обидвох націй",‒ додав націоналіст.

Прес-служба ВО "Свобода"



Теги:шовінізм, Юрій Сиротюк, свобода, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar