реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх Філарет закликав полюбити прихильників московської церкви

Традиційно "насєльнікі" намету під Катерининською церквою вигуками та потертими транспарантами протестували проти архіпастирського візиту Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Вони бо належть до московської церкви, а Патріарх очолює православних українців.
Проте прихильників УПЦ Київського патріархату було так багато, що обійшлося без провокацій. А на вигуки змосковлених "Наш патріарх --Кіріл!", українці відповідали:" Та ми не проти -- їдьте собі в Москву, до свого Кіріла!"

Патріарх Філарет не тільки благословив тих, хто телесувався під храмом, але й закликав прихожан Київського патріахату ...полюбити своїх противників:" Адже там, де любов -- там Христос. Де ненависть -- там Бога немає. Давайте будемо ми з вами Христовими!"

Патріарх у співслужінні єпископів чернігівського Іларіона та переяслав-хмельницького Єпіфанія очолив Божественну літургію з нагоди храмового свята -- дня святої великомучениці Катерини та молебень до святої. Також благословив відкриття на хорах Катерининської церкви православної бібліотеки. Кілька меценатів нагороджені орденами, а кільком парафіянам вручені Благословенні грамоти. Вручаючи таку грамоту 89-річному Іванові Горілому, 81-річний Патріарх сказав не без гумору:" Ви -- як патріарх!".
Василь ЧЕПУРНИЙ








Теги:Катерининська церква, патріарх, Філарет, Чернігівська єпархія, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Все бачила! Такий настрій святковий -наче небо до нас прихилилось! Молю Бога, щоб дав НАШОМУ ПАТРІАРХУ сил, здоров"я і довгі роки життя!
avatar
2
Кіріл - не наш патріарх !!!
Дай Боже здоров"я Патріархові Київському і всієї Руси-України Філаретові!!!
З нами - Бог, за нами - ПРАВДА!!!
avatar