реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх Філарет очолив чин прославлення святого Меркурія Бригинського (фоторепортаж)

Сьогодні в Чернігові багатолюдно навколо Катерининської церкви -- з нагоди храмового свята та прославлення нового святого прибув Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет. З ним моляться архієпископи Білгородський Іоасаф (Росія), Черкаський Іоанн, Івано-франківський Іоасаф, Луцький Михаїл, Білоцерківський Олександр, єпископи Тернопільський Нестор, Харківський Лаврентій, Валуйський Петро (Росія), Переяслав- Хмельницький Єпіфаній, Богуславський Євстратій, Васильківський Феодосій, Конотопський Афанасій, Чернігівський Іларіон.
Прибула велика кількість молільників з батьківщини новопрославленого святого -- зі Щаснівки, Бригинців та Нової Басані Бобровицького району. Священиків стільки, що навіть у вівтарі не вмістилися -- багато з них моляться серед людей. А людей стільки, що велика частина молиться біля храму завдяки озвученню.

Дякуючи чисельній міліції, "насельники" наметів московського патріархату cидять тихо, як миші під віником -- тільки виставили великий портрет свого московського патріарха Кіріла.

Патріарх Філарет відслужив останню літію по ігумену Меркурію, а владики Євстратій та Іларіон зачитали рішення Синоду про прославлення Меркурія Бригинського і його житіє. Патріарх приклався до мощей святого Меркурія, які виставлені в храмі для загального поклоніння.

Далі розпочалася Божественна Літургія, очолена Патріархом Філаретом. Такого величного православного свята Чернігів ще не бачив.

Василь ЧЕПУРНИЙ










Теги:Меркурій Бригинський, Чернігівська єпархія, Катерининська церква, патріарх Філарет


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
А навіщо стільки багато працівників міліції туди зігнали???
Невже філарета охороняють?
avatar
2
Охороняють не Патріарха, а московські намети...
avatar
3
Хіба націоналісти знов намагаються вчинити черговий підпал чи знову готують якусь провокацію?
avatar
4
А хіба москалі не самі намет спалили? Бо де ж огарки великих ікон? А один підсвічник з'явився тоді, коли написали чи не в "Сіверщині" про відсутність підсвічників у листі до єп. Амвросія... А вони ж металеві і не горіли б.. Так що, "семене", управляйся і далі у словоблудді...
avatar
5
Скоріш за все це ти під № 4 спалив намет. Це саме ти той бандерівець. Інакше звітки ти обізнаний в таких деталях...
avatar