реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пам"яті Петра Дідовича

Черговий інсульт зупинив життєві кросна долі на 75-у році життя Петра Миколайовича ДІДОВИЧА -- видатного українського письменника, журналіста, багатолітнього керівника Чернігівського обласного радіо. Сьогодні настоятель П"ятницької церкви отець Мирон, рідні та друзі покійного провели його в останню путь.
Уродженець Голубич на Ріпкинщині, він навчався у Львові, де став другом Михайлу та Богдану Гориням, Валерію Шевчуку -- дружбу з ними він проніс через усе життя. Певно, Львів став і українським джерелом для самого Петра Дідовича.

Журналістська робота відбирала багато часів і нервів у нього -- тим паче в комуністичній системі. Але ще тоді він зумів стати професійним письменником. Хоча талант його розкрився уже за 60-літнім рубежем свого віку. Його роман "Буття зелене" є на світовому рівні -- без перебільшення. Інша річ, що особиста скромність Петра Миколайовича та "нерозкрученість" української літератури взагалі завадили широкому розголосу цього унікального твору.

Він встиг побачити друком і мемуарний роман "Кросна долі", але тільки першу частину. Друга частина уже вийде у світ без благословення автора.

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка співчуває дружині та доньці покійного, всім рідним і закликає Голубицьку сільську раду належно пошанувати свого земляка.

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка




Теги:обласне радіо, Петро Дідович, Голубичі, Просвіта, Чернігів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Голубицька територіальна громада висловлює свої співчуття рідним покійного Петра Миколайовича Дідовича, в літературних творах якого старше покоління Голубичан згадало свої юнні роки, а молодь отримала уроки любові до свого рідного краю. Запевняю, що Голубицька сільська рада підтримає заклик до належного вшанування памяті видатного земляка Петра Миколайовича Дідовича.
avatar