реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівську "Просвіту" хапугам і крутангеликам не віддамо!

Як знаєте, перед початком Широкої війни заповзялися відбирати у товариства "Просвіта" історичне приміщення по Хлібопекарській, 10. Робилося це руками першої заступниці голови обласної ради Ніни Лемеш при підтримці заступника Дмитра Блауша, а загребущі руки протягував власник приватної школи "Мудрангелики", він же - прихильник московської церкви, зокрема, проєкту ФСБ "Миряне" Ігор Романенко.
Перипетії цієї незаконної затії були докладно висвітлені і на сайті "Сіверщини", і в передачах "Суспільне/Чернігів" та на "Північній брамі" та в "ПіК".Тож я не про це.
Щойно говорив з командиром взводу тероборони Валерієм Рябченком, який є заступником голови обласного товариства "Просвіта". Він зі своїм підрозділом зараз на передовій. І називає хто в його взводі - багато з них є вихованцями "Просвіти". Як настрій? "Та змагаються хто відіжме бетеер москальський!" - була відповідь. До речі, саме підрозділ Рябченка затримав отого збитого пілота Красноярцева, що впав на Масанах. "Лишився нам сувенір - кислородна його трубка"- сміється Валерій.
І переживає чи не залізли мародери у приміщення "Просвіти".
Тож з такими прсвітянами ми відстоїмо будинок чернігівської "Просвіти" - бабло не переможе!
...Власне, ми в чернігівській "Просвіті" завжди казали про небезпеку московських агентів - ще тоді, коли замполіт совєтськой армії, випускник Курганського військово- політичного училища при допомозі місцевого крохмального мільйонера знищував газету "Сіверщина". Ми називали їх агентами ФСБ. Але нам тоді не вірили. Де ви тепер, невіри? Біля взводу Валерія Рябченка вас нема...

Василь Чепурний



Теги:Просвіта, Валерій Рябченко, Мудрангелики, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar