реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Пам'яті отця Віталія Філозофа

Серце переповнене сумом.... свідомість відмовляється сприйняти... У 43 роки, від інфаркту, упокоївся доброї душі людина, лагідний пастир і жертовний капелан, настоятель Преображенського (Шевченківського) собору у Ніжині отець Віталій Філозоф...

Коли три роки ніс церковний послух в Чернігівській єпархії, то щороку були на свято Преображення у Ніжині, де на свято збиралась повна соборна площа вірян, щоб помолитись до Бога разом з парафією, настоятелем якої був отець Віталій...

Особливо закарбувались у пам'яті його милосердне відношення до кожної людини і добрі очі, які відзеркалювали все його лагідне життя. "Блаженні лагідні..."

А ще отець Віталій, як мені здавалось, "не прогинався під мінливий світ", бо твердо знав, що над кожною людиною промишляє Господь, Який все бачить і кожному у свій час подає все те, що треба для спасіння....

Отанній раз ми з ним разом їхали потягом до Маріуполя у листопаді 2016 року. Я до 72-ї, а він до своєї рідної - 1-ї танкової... я до нього: Отче, чого Ви такий червоний? Повідомив про якийсь такий високий тиск, що я, гіпертоник, з таким тиском навіть з ліжка б не встав. Я до нього: "Та Ви що? Вдома треба сидіти!". А він подивися на мене, по доброму, як на хлопчика і лагідно: "Та все добре, отче. Все буде добре..."

Це втрата для пастви, ніжинського духовенства, Чернігівської єпархії і всієї нашої Церкви...

Сердечні співчуття сім'ї і родині покійного отця Віталія, осиротілим парафіянам, владиці Євстратію, побратиму отцю Сергію Чечину і духовенству Чернігівської єпархії.

Ми будемо молитись за тебе, шановний отче Віталію!
Нехай Господь упокоїть твою світлу душу у Царстві Небесному!

о.Олександр ШМУРИГІН



Теги:Преображенська церква, Чернігівська єпархія, Шевченківська церква, Ніжин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
о.Віталію було без 2-х місяців 42.
Совісній людині дуже важко в бездушному оточенні: як підняти з руїни Шевченківську святиню?
Спасо-Преображенська церква це пам'ятка архітектури, до того ж, національного значення.
Її реставрація можлива тільки з дозволу Мінкультури, а тому потрібні багатомільйонні кошти на проекти, реставраторів, матеріали... та фаховий контроль.
А ще о.Віталій був надзвичайно м'якою, делікатною людиною, навіть коли це стосувалося його слабкої серцево-судинної системи.
Хай же м'яко лежиться в ніжинській землі!
avatar