реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Останній Міський Кубок 2009 року з «Біола – Ігри Чемпіонів» виборола команда ЗОШ №21 м. Чернігів

Останнім містом на мапі змагань нового формату «Біола – Ігри Чемпіонів» став Чернігів.
16 жовтня у спортивно-оздоровчому комплексі Чернігівського державного інституту економіки та управління відбувся розіграш першого Кубку Чернігова зі шкільного виду спорту «Біола – Ігри Чемпіонів».

За останній Міський Кубок осіннього етапу шкільних змагань боролися 16 кращих команд Чернігова. Непрості, але цікаві конкурси програми змагань демонструвала вже відома в Україні команда, тричі срібні призери Всеукраїнського чемпіонату «Біола – Ігри Чемпіонів» - ЗОШ №5 м. Бахмач (керівник команди – Іванько Юрій Борисович). У одній з таких демонстрацій, нарівні з кращою командою Чернігівської області всіх років проведення шкільних змагань, викликалися взяти участь учні ЗОШ №2 (керівник команди – Ткаченко Вадим Михайлович). І хоч їх результат у конкурсі «Стонога» виявився на порядок нижче (ЗОШ №5 м. Бахмач – 0,48 хв.; ЗОШ №2 м. Чернігів – 1,02,7 хв.), досвід, отриманий під час імпровізованого двобою, допоміг виграти цей конкурс у фіналі змагань і у результаті зайняти друге місце.

А володарем першого Кубку Чернігова стала шкільна команда ЗОШ №21 (керівник команди – Кулкопко Олена Володимирівна). Третій результат показали школярі ЗОШ №29 (керівник команди – Гаркун Оксана Віталіївна).

Після закінчення змагань, найкращій шкільній команді Чернігівської області, яка зайняла друге місце цього року на третьому Чемпіонаті Всеукраїнського шкільного руху «Біола – Ігри Чемпіонів» були вручені призи, замовлені школярами на виграну суму 8000 грн. А учасники відомої команди, показавши сьогодні майстер-клас міським командам, пообіцяли наступного року на вже четвертому Чемпіонаті, таки вибороти звання найсильнішої шкільної команди України.

Як і завжди, подивитися на найяскравіші змагання і підтримати юних учасників шкільних Ігор приїхали почесні гості міста – заступник Чернігівського міського голови Тунік-Фриз Оксана Володимирівна, начальник управління освіти Чернігівської міської ради Купріяненко Володимир Петрович, керівник Чернігівського обласного управління з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Скріпченко Анатолій Федорович, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації Лазаренко Микола Григорович та головний наставник шкільних команд, Олімпійський чемпіон зі штовхання ядра Юрій Білоног.

Коментар до першого проведення Міських Кубків з «Біола – Ігри Чемпіонів» головного наставника шкільних команд, Олімпійського чемпіона зі штовхання ядра Юрія Білонога:
«Я беру активну участь в шкільних змаганнях «Біола – Ігри Чемпіонів» з моменту їх заснування. З кожним роком ці яскраві змагання зростають і удосконалюються. Особливо помітно підвищився рівень майстерності школярів у подоланні конкурсів. Починаючи з цієї осені, у вже популярних змаганнях з'явився новий формат – розіграші Міських Кубків. Відвідавши всі десять міст, де відбувалися визначення володарів Кубків, можу відзначити, що такий формат дуже сподобався учасникам. Це відмінний старт для здобуття досвіду і вдосконалення своєї майстерності для міських шкільних команд, які, як показали три роки проведення чемпіонатів, трохи відстають у результатах, в порівнянні з командами з областей. До того ж, в «Кубкових змаганнях», набагато різноманітніша конкурсна програма. Думаю, що з упевненістю можна сказати, що з цієї миті, в шкільну програму введена нова традиція».

Організаторами Всеукраїнських учнівських змагань «Біола - Ігри Чемпіонів» виступають ТМ «Біола», Міністерство України у справах сім'ї, молоді і спорту, Міністерство освіти і науки України, Асоціація атлетів «Клуб «БІОЛА». Партнери проекту «ЮніорБанк», «ІнтерАтлетіка», «Гала Радіо».
[b]







Теги:ЗОШ, Біола, Ігри Чемпіонів, Спорт, Міський Кубок, БІЛОНОГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar