реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Від Чернігівської області на фінал чемпіонату «Біола – Ігри Чемпіонів» вперше поїде інша команда. Фотозвіт

2 березня учні Чернігівської області відкрили весняні відбіркові тури Всеукраїнського шкільного руху «Біола – Ігри Чемпіонів».
За останній зимовий місяць наймасовіший шкільний проект з відбірковими турами завітав до 14 обласних центрів країни. Чернігівський відбірковий етап став п’ятнадцятим на мапі змагань і першим у весняну пору. У спортивному святі прийняли участь 23 найсильніші шкільні команди зі всієї Чернігівської області, які вже стали переможцями спочатку у своїх школах, а потім і на районному рівні. Але саме перемога в обласному етапі загальнонаціонального шкільного чемпіонату «Біола – Ігри Чемпіонів» дає повноваження представляти свою область на фінальній частині змагань, яка відбудеться в травні цього року в МДЦ «Артек». За результатами двох раундів – кваліфікаційного та фінального, та п’яти різноманітних конкурсів на незвичайних спеціально розроблених надувних конструкціях були визначені переможці Чернігівського відбіркового туру. І хоча всі звикли бачити чемпіонами Чернігівських змагань тільки одну шкільну команду, яка три роки поспіль вигравала цей титул, тричі срібних призерів фінальної частини Всеукраїнського чемпіонату «Біола – Ігри Чемпіонів» школярів ЗОШ №5 м. Бахмач (керівник команди – Іванько Юрій Борисович), цього разу обіграли учні ЗОШ №15 м. Ніжин (керівник команди – Шмаровоз Сергій Петрович), які у фінальному раунді відбіркового туру заробили 6 балів, показавши кращий результат у конкурсі «Смуга перешкод», другий у «Біатлоні» та третій у «Фехтуванні». Третє місце посіла шкільна команда ЗОШ №21 м. Чернігів (керівник команди – Сердюк О.І.).
За насиченою боротьбою учасників змагань спостерігали начальник управління сім`ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації Лазаренко Микола Григорович, начальник Чернігівського обласного управління комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Скрипченко Анатолій Федорович, чемпіонка Європи і тричі призер Чемпіонатів світу з біатлону Ніна Лемеш та один з головних наставників шкільних команд Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Валерій Гончаров.

Один з головних наставників шкільних команд цьогорічних змагань Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Валерій Гончаров:
«Я приймаю активну участь у цих змаганнях ще спочатку їх заснування, але такий статус – одного з головних наставників школярів, отримав лише тільки зараз. Мені приємно, що на мене покладена така соціально значима місія, адже діти це наше майбутнє, і важливо, щоб вони вже зараз піклувались про свій стан здоров’я, у тому числі й займаючись фізичною культурою та спортом. Відвідуючи змагання, я також отримую задоволення, спостерігаючи, як школярі долають перешкоди. Окрім спортивного інтересу, це дійство привертає увагу і незвичайною веселою конкурсною програмою».

Організаторами Всеукраїнських учнівських змагань «Біола - Ігри Чемпіонів» виступають ТМ «Біола», Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство освіти та науки України, Національний Олімпійський комітет України. Партнер проекту «ЮніорБанк». Генеральний радіо-партнер «Гала Радіо».

Наступний відбірковий етап відбудеться 4 березня в м. Київ.

Біола. Будь першим!

ЧЕМПІОНИ ВІДБІРКОВИХ ТУРІВ:
Сумська область – ЗОШ №3 м. Кролевець
Харківська область – ЗОШ №6 м. Ізюм
Луганська область – ЗОШ №18 м. Луганськ
Донецька область – ЗОШ №57 м. Макіївка
Дніпропетровська область – ЗОШ №25 м. Дніпропетровськ
Полтавська область – Гімназія №31 м. Полтава
Черкаська область – ЗОШ №11 м. Черкаси
Кіровоградська область – ЗОШ №5 м. Бобринець
Запорізька область – ЗОШ с. Чубарівка, Пологівський район
м. Севастополь – ЗОШ №49 м. Севастополь
АР Крим – ЗОШ №6 м. Джанкой
Херсон – ЗОШ №1 м. Херсон
Миколаївська область – ЗОШ №1 м. Нова Одеса
Одеська область – ЗОШ м. Татарбунари
Чернігівська область – ЗОШ №15 м. Ніжин







Теги:Біола, Спорт, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar