реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Оренда квартири: основні правила

В Україні молоді сім’ї найчастіше орендують квартиру, щоб пожити без батьків до того часу, поки можна буде придбати власне житло. Така нерухомість також може братися на короткотривалі терміни, коли приїжджають в інше місто по роботі чи на відпочинок. Перед тим як винаймати житло, необхідно вивчити основні моменти.

Правила пошуку квартири для оренди


Як тільки ви вирішили винаймати житло, відразу переходьте до етапу пошуку. Щоб знайти потрібну нерухомість, слід пам’ятати про деякі правила: тоді оренда квартири буде комфортною та безпечною. Серед них основними можна назвати:

● переглядайте якомога більше пропозицій — обов’язково ознайомтеся з усіма можливими варіантами, які зараз доступні для оренди (у цьому допоможуть перевірені сервіси, наприклад, OLX);
● якщо вам незрозуміла якась інформація або хочете дізнатися більше, не бійтеся дзвонити по телефону — так ви заощадите багато часу, адже відразу зрозумієте, чи підходить цей варіант;
● проведіть огляд квартири — не соромтеся перевірити стан комунікацій, оглянути труби, проводку та інші деталі, адже саме вам тут жити;
● обов’язково підпишіть договір оренди — якщо не обговорити всі особливості найму та не задокументувати їх, в майбутньому можуть виникнути певні проблеми;
● знімати квартиру можна лише у власника — попросіть людину показати документи на житло;
● подивіться квитанції на оплату комуналки — якщо ви винаймаєте квартиру подобово, такої необхідності немає, але для довготривалої оренди цей пункт дуже важливий.

Слід пам’ятати, що в більшості випадків оплата комунальних платежів лягає саме на плечі орендарів. Якщо ви побачите борги, краще відмовитися від оренди цієї квартири.

Що робити не можна, якщо ви винаймаєте житло?


Незалежно від того, хочете ви орендувати квартиру на довгий час чи на короткий термін, є кілька речей, які категорично не можна робити:

● знімати житло за першим оголошенням, яке вам підходить, — краще оцінити кілька різних пропозицій;
● винаймати квартиру, яка здається за дуже низькою ціною, — житло може мати поганий стан;
● сплачувати гроші наперед — навіть якщо вам сказав це зробити ріелтор, не варто сплачувати наперед: віддати кошти можна лише після того, як ви підпишете договір.

Оренда квартир є великим ринком, де знаходиться дуже багато різних пропозицій. Якщо ви будете уважними та пам’ятатимете про вищезгадані правила, зможете безпроблемно орендувати житло.



Теги:оренда, Квартира, житло, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar