реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Олишівців заспокоював голова обласної адміністрації

Минулими вихідними олишівці на півгодини перекривали трасу Чернігів- Київ, вимагаючи позитивного висновку обласної адміністрації для ствіорення Олишівської об'єднаної територіальної громади.

Тепер же до них приїхав голова обласної адміністрації Валерій Куліч, щоб якось розрядити колізію, утворену недолугими депутатами Верховної ради, які не захотіли проголосувати за зміну адміністраивних меж районів при утворенні ОТГ. Прикро, що, скажімо, Радикальна партія у парламенті голосує проти зміни меж районів, а в Олишівці піариться на підтримці вимог людей, які виступають за зміну меж районів і приєднання до Олишівки Красилівки Козелецького та Смолянки Куликівського районів...

Як повідомив сайт Чернігівської ОДА, Валерій Куліч роз’яснив суть правової колізії та її наслідки: у випадку, якщо ним буде підписане відповідне розпорядження, документи будуть направлені до Центральної виборчої комісії, яка відмовить у призначенні виборів, адже не має для них законних підстав. Таке безперспективне подання не лише не матиме позитивного результату, а й зробить марними багато зусиль селян і владців. Для призначення виборів після прийняття необхідних змін до законів доведеться готувати новий пакет документів для подання їх у ЦВК – заново приймати рішення про об’єднання (такі прецеденти вже мали місце). Також голова ОДА повідомив, що, за наявною у нього інформацією, внесення Верховною Радою необхідних змін найімовірніше відбудеться вже у лютому 2017 року.

Зрештою, було знайдено компромісний вихід із ситуації, який тільки тимчасово вгамовує пристрасті: Валерій Куліч пообіцяв дати гарантійного листа олишівцям, що він за створення такої громади і підпише відповідні подання, як тільки для цього будуть підстави, передбачені законом. На тому й розійшлися. Чекати голосування Верховної ради, яка наразі на канікулах.



Теги:Олишівка, Чернігівська ОДА, Валерій Куліч, Радикальна партія Ляшка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar