реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Дорога до заповідника

Качанівський палац - унікальна перлина Лівобережжя. Недарма він увійшов у сімку чудес України, а парк площею понад 600 гектарів є одним з найбільших в Європі пейзажних парків. Качанівка - місце українських митців, місце, пов'язане з Тарасом Шевченком і видатним меценатом Василем Тарновським.

"На жаль, цей унікальний архітектурний ансамбль сьогодні перебуває в аварійному стані, - сказав після його відвідин голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко. - Разом із "Фондом відродження Качанівки" шукатимемо джерела фінансування для реставрації палацу. Не менш важливими є й питання інфраструктури - для залучення туристів з Києва плануємо відремонтувати відрізок дороги від траси М-03 (Київ-Харків)".

Засідання ради "Фонду відродження Качанівки" зібрало сьогоднішніх меценатів. Знаменно, що з нинішнім очільником області засідав і колишній голова ОДА Валерій Куліч, який не полишає справи відродження заповідника.

Для приваблення туристів у видатні місця краю потрібне ще й гарне покриття мобільного зв'язку. Тому Андрій Прокопенко направив листи до керівників національних мобільних операторів "Київстар", "Водафон", "Лайфселл" щодо покращення зв'язку та Інтернету в туристичних магнітах Чернігівщини, зокрема Качанівці.
"Голос України"
На знімку: члени ради фонду Віктор Кияновський, Андрій Прокопенко, Валерій Куліч (зліва направо).

Фото прес-служби Чернігівської ОДА.






Теги:Качанівка, Валерій Куліч, Андрій Прокопенко, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar