реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Олімпіаду в Сочі відміняють?

Сенсаційну заяву зробив Жак Рогге, голова Олімпійського комітету на позачерговому з'їзді МОК. Олімпіаду в Сочі було вирішено скасувати. Спочатку обговорювалося питання з її перенесенням в Зальцбург, але з Австрії заявили, що країна не встигне підготувати достатню кількість спортивних об'єктів, здатних вмістити потрібну кількість глядачів.

Причиною рішення став тиск на МОК Комітету безпеки щодо захисту прав людини, а так само неодноразові вимоги Страсбурзького суду. Пан Гі Мун, Генеральний секретар ООН, направив до Олімпійського комітету відкриту ноту, в якій повідомив, що за спостереженнями ООН ситуація з порушенням прав людини в Росії щорічно погіршується і зараз досягла критичної межі.

«По суті, Росія - тоталітарна держава з рабовласницьким ладом, чиї закони будуються не на уявленнях про рівність і гуманність, а на поняттях корупційних схем, які не мають ніякого відношення до Конституції російської держави. В європейські суди постійно надходять скарги на Російський Верховний Суд і нижчі інстанції російської судової системи, але ми нічим не можемо допомогти російським громадянам, поки вони знаходяться всередині системи.

Ми також розуміємо, що Росія до цих пір є країною-агресором, готовим у будь-яку секунду застосувати наявну в неї ядерну зброю, якщо ми, скажімо, вирішимо перестати купувати у неї нафту. Але ми не можемо не шукати інших способів вирішення цієї проблеми. Тому ми настійно просимо Олімпійський комітет заборонити Олімпіаду, яка повинна відбутися в 2014 році в Сочі.

Таким способом ми піддамо Росію належного остракізму. Як з'ясували наші незалежні спостерігачі, проведення Олімпіади в Сочі стало для російських чиновників лише новим способом збагачення. Крім того, ситуація в Кримську показала справжнє ставлення Росії до своїх громадян. Ми наполягаємо, щоб Росія не тільки була позбавлена ​​права бути в 2014 році приймаючою стороною, але і взагалі брати участь в яких би то не було олімпійських іграх до тих пір, поки вона не навчиться дотримуватися і захищати права і свободи своїх громадян ».

Блог радіо "Свобода"



Теги:Олімпіада в Сочі, ООН, Кримськ, розпад Росії, Росія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
бред сивой кобылы.комментировать- себя не уважать.
avatar
2
Для чого писати маячню. Давно вже відомо, що гроші все вирішують в цьому "олемпізмі" та й у спорті загалом. Чемпіонат світу кацапи теж собі купили, давши немало на лапу неграм з ФІФА. Англія відпочиває. Авторитарність режимів не впливає на хабарництво в МОК та ФІФА.
avatar