реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Віктор Суворов радить Росії швидше йти з Кавказу

За повідомленнями ЗМІ Росії, відомий британський історик і політолог Віктор Суворов, що проживає з 1978 року в Англії як втікач, суворо засудив злочини Росії проти мусульман. В інтерв'ю львівській інформаційній агенції «Захід.нет» офіцер КДБ, що розкаявся, вказав, що Росія має стосунок до нинішніх безладів в арабських країнах, наприклад, в Єгипті.
«Там 90 млн. жителів і жорстока економічна ситуація. Жити там ніде. Прогодувати таку ораву населення неможливо. На початку сторіччя було 10 млн. людей, в долині Нила. Як з часів фараонів, Нил розливався, і населення годував. А потім за допомогою СССР була побудована Асуанська ГЕС, і розливи Нила припинилися. Більше Нил не годує людей. Це не може нічим хорошим закінчитися», — сказав Суворов-Різун.

«Для Москви — це зростання цін на нафту. Несподівано Москві привалив такий успіх. Одночасно вона висловлює солідарність зі всіма терористичними репресивними режимами, тому що вони брати по крові, і те, що тепер відбувається в мусульманському світі, її страшно лякає. Вони цього страшно бояться і готові всіма силами підтримати диктаторів», — додав він.

«Високі ціни на нафту дозволяють злодійському режиму продовжити своє існування. Але зараз процес розпаду в Росії зайшов настільки далеко, що мертвому припарки не допоможуть. Були ці ціни 8 дол. за барель при Єльцину або 147 за Путіна — народ цієї різниці не відчув. Різницю відчули ті, хто ці нафтові мільярди розтягнули по своїх закутках. Зараз зліт цін вже режимові не допоможе. Він навпаки загострить битву кланів за ось ці мільярди. Чим більші ціни на енергоносії, тим більша корупція. Чим більша корупція, тим швидший крах режиму», — підкреслив британський фахівець з Росії.

Політолог порадив Заходу швидше йти з окупованих ним мусульманських країн:

«Будь-яка інтервенція контрпродуктівна. Якщо вона вдасться, ніхто спасибі ніколи не скаже. А якщо вона не вдасться — а вона не вдасться — те Захід залишиться ворогом. Ось прийшли американці до Іраку як визволителі — тепер вони вороги. Прийшли американці до Афганістану «визволителями» — стали ворогами. Затримуватися на чужій землі — це завжди проти її інтересів. У країнах, які релігійно, культурно, історично дуже різняться з нашою культурою, психологією, підходом до всіх проблем — тримати своїх військових гранично небезпечно.

НАТО програло в Афганістані, і доведеться остаточно звідти йти. Чим раніше вони підуть звідти — тим краще. Армія може виконати будь-яке завдання, якщо це завдання зрозуміле.

Але якщо ми не знаємо, хто ворог, хто друг, що взагалі потрібно робити — така війна безперспективна. Радянський Союз просидів там десять років і нічого не висидів. Ось тепер НАТО сидить там десять років. Військового рішення там немає. Чим довше вони там сидітимуть, тим гірше, тим більше безневинних людей постраждає і більшим буде опір — зачароване коло, яке крутитиметься нескінченно».Кавказ-центр




Теги:Сепаратизм, Суворов, Росія, Кавказ, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А его следовало бы, как Литвиненка...
avatar
2
Ультрасу -- інтернет-агенти ФСБ рулять?
avatar