реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Досить годувати Москву" -- вимога з Новосибірська

У рамках підготовки до масштабної акції «Досить годувати Москву» в Новосибірську відбулася прес-конференція активістів і політичних організацій Сибіру, ​​які беруть участь у підготовці майбутнього заходу.

Були оприлюднені тези, які сибіряки, що борються за свободу і незалежність від Росії, донесли до журналістів у процесі прес-конференції. В них зокрема зазначалося:

«Останні 10 років Росія позиціонує себе як енергетична наддержава, активно розвиває сировинний сектор економіки. Основою його є родовища сибірської нафти і газу.

Чи отримують сибіряки достатню компенсацію за роботу в екстремальних кліматичних умовах, відшкодовується чи шкоду завдається природі?

Аж ніяк. Замість цього ми бачимо, як доходи, одержувані в результаті важкої праці, витрачаються на сумнівні цілі такі як: будівництво «Туристичного кластеру» на Північному Кавказі, «Сколково», порятунок «Банку Москви» та інші не менш витратні проекти, які ніколи не окупляться .

Сибірякам, на відміну від Північного Кавказу не потрібні чужі гроші, ми їх заробимо самі ».

Серед ініціаторів руху «Досить годувати Москву!» - Новосибірський обласний фонд захисту прав споживачів (Євген Митрофанов) і «Русское громадський рух» (Ростислав Антонов), але учасники хочуть, щоб їхні ряди розширювалися, незалежно від політичних уподобань.

«Ми раді співпраці абсолютно з усіма, за винятком однієї політичної організації, про яку всі знають», - заявив Дьячков, так і не назвавши «небажаний елемент».

У відповідь на підозри людини, представився журналістом «Асоціації любителів блогів Росії», «не напружує чи присутніх, що все це справа пахне сепаратизмом», Сергій Дьячков не розгубився і сам запитав: «А вас напружує?».

До відкритих обговорень вимоги сибіряків «Досить годувати Москву!» планується залучити громадськість не тільки Новосибірська, а й усіх окупованих Росією сибірських країн за Уралом.

Організатори сподіваються, що паралельно з мітингом в Новосибірську, подібні заходи пройдуть в Красноярському краї та Омської області, де у них вже є однодумці.

Кавказ- центр



Теги:Сибір, Росія, Новосибірськ, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar