реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Олександр Соколов поновив дружбу з Градець-Кралове

Договір про дружбу та співпрацю між Черніговом та чеським містом Градець Кралове днями підписали Чернігівський міський голова Олександр Соколов та міський голова Градець Кралове Отакар Дівішек -- повідомляє інформаційний відділ Чернігівської міської ради.

За словами О.Соколова, це перший випадок в історії Чеської республіки, коли українські міста, які вже мали партнерські відносини у радянські часи, офіційно заявляють про поновлення співпраці.

Чернігівська делегація мала нагоду ознайомитися з роботою адміністрації Градець Кралове, де працює близько 300 осіб. "У роботі з громадянами тут запроваджені європейські стандарти," – переконався Чернігівський міський голова. Він також відзначив високий рівень організації роботи комунальної сфери.
Гарне враження отримали гості від перебування в історичній частині міста, де збереглися пам'ятки ХV - ХVІ століття. "Приємно, що під час святкування і підприємці, і жителі міста охоче роблять акцент на історичних традиціях," – зауважили учасники чернігівської делегації. Відтак Чернігів, який має власну Схему перспективного розвитку туризму, може сподіватися на підтримку партнерів у цій сфері.

Чернігівський міський голова висловив переконання, що відновлення партнерства, яке ґрунтується на старій дружбі, стане додатковим імпульсом до розвитку обох міст та вірним кроком на проголошеному Президентом України європейському шляху розвитку.
Нагадуємо, що О.Соколов з 2 до 5 вересня на чолі делегації перебував з офіційним візитом у Чехії, де брав участь у святкових заходах з нагоди Дня міста Градець Кралове.




Теги:О.Соколов, Чехія, побратими, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar