реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Знімемо повідок перевізників !

20 квітня об 11 годині в районі драматичного театру – міської ради громадські організації та жителі Чернігова провели масову акцію протесту під назвою «Знімемо повідок перевізників». Акція була направлена проти підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті. Також учасники акції подали колективне звернення на ім’я міського голови Олександра Соколова.
Проблема підвищення тарифів на проїзд обговорюється у Чернігові вже більше місяця. Перевізники жаліються, що працюють у збиток. Міська влада розпочала процедуру підвищення тарифів. Отже свою позицію вирішили висловити громадськість міста Чернігова.

Акція протесту представляла собою театралізоване дійство, де уявні перевізники вели на повідку «мера», а він в свою чергу жителів міста з чорними пов’язками на очах. Таким чином як пояснив один з організаторів акції, Голова Чернігівського обласного осередку ВМГО «Демократичний Альянс» Андрійченко Ігор «ми намагаємося показати, що формування тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті є непрозорою процедурою і їх підвищення можна уникнути, зробивши всього декілька простих кроків».

У колективному зверненні учасники акції вимагали від міського голови, Олександра Соколова, наступне:
- провести незалежну експертизу стану транспортної системи міста з метою її оптимізації;
- оприлюднити та піддати детальному аналізу повне обґрунтування підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті м. Чернігова;
- провести відкритий конкурс, щодо обслуговування маршрутів м. Чернігова за існуючими тарифами;
- запровадити відкриту систему контролю дохідності пасажирських маршрутів міста з боку Чернігівської міської ради, зобов’язати водіїв мікроавтобусів видавати квитки;
- призупинити процес підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті м. Чернігова до виконання всіх вищезазначених процедур.

Нагадаємо, що проект рішення про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті передбачає встановити вартість квитка у тролейбусі – 1,25 грн. та граничну вартість проїзду в автобусах – 2.50 грн.




Теги:О.Соколов, перевізники, міська рада, Чернігів, акція протесту


Читайте також



Коментарі (0)
avatar