реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Олександр Соколов:" Це тільки початок очищення Стрижня"

У Чернігові завершилися роботи першого етапу проекту "Поліпшення санітарно-екологічного стану річки Стрижень".

Відбувся запуск шахтного водоскиду у гирлі та розпочалося поступове наповнення водою ділянки річки від госпіталю до впадіння у Десну.

У ході робіт встановлено робочий та ремонтний затвори водоскиду, відновлено окремі елементи споруди з метою підвищення надійності її функціонування та надання естетичного вигляду. Шахту очищено від бруду, зсередини влаштовано кожух з листової сталі, зроблено спеціальну гідроізоляцію поверхні, що значно посилило бетонну поверхню.

Крім того, облаштовано сміттєзатримуючу решітку, що розташована перед шахтним водоскидом. Це дозволяє періодично виловлювати підручними засобами плаваюче сміття. Вартість проекту склала майже 1,5 млн. грн., які виділено з міського природоохоронного фонду.

За словами О.Соколова, очищення Стрижня – це проблема не лише міста Чернігова. Взагалі, на його думку, варто говорити про комплексний підхід до цієї справи, оскільки потрібно розчистити русло річки, відновити джерела, які її живлять, та провести реконструкцію очисних споруд і зливової каналізації у місті. "Проект, який втілено у життя, варто розцінювати як початок великої роботи з оновлення Стрижня", - переконаний він.

"Це цілком можливо зробити, якщо залучити до коштів міського природоохоронного фонду гроші з обласного природоохоронного фонду та держбюджету", - зауважив О.Соколов, додавши, що на наступний рік заявлена потреба Чернігова на кошти природоохоронного фонду у сумі 19,5 млн. грн.

Довідка

Річка Стрижень – одна з малих річок Чернігівщини, притока Десни, довжиною понад 32 км, у тому числі у межах Чернігова – понад 8 км. Її витоки знаходяться у Ріпкинському районі.

За інф. ВЗГ Чернігівської міськради




Теги:Стрижень, Соколов, Екологія, Чернігів, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar