реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Огляд на старті: округ № 209

Округ № 209
Ніжин і район, частина Ічнянського, Талалаївський, Варвинський та Срібнянський райони.


Фаворитом тут є і прогнозується його перемога Іван Куровський, земельний олігарх, що орендує сотні тисяч гектарів землі.
А в Києві має будівельний бізнес. Був народним депутатом від БЮТ і навіть очолював обласну парторганізацію. Перейшов на сторону влади, як тільки припекло. Сам по собі чоловік непоганий (хоча перед «Сіверщиною» обіцянки не виконав і для нас він людина ненадійна), але його приклад ще раз доказує: не варто обирати у владу підприємців, бо вони люди залежні від влади і для них їх прибуток – на першому місці.

Тепер стало зрозуміло чому так довго обробляв безплатною газетою «Чернігівщина» цей округ ще один земельний магнат – Леонід Яковишин з Бобровиці. Він підготував противагу Куровському, до якого має якусь давню, особистими інтересами мотивовану неприязнь – кандидатом зареєстровано Валерія Марченка.

Колишній голова Ніжинської районної ради (від БЮТу), він працював на заводі у Куровського. Тоді щось розсварилися і тепер він -- перший заступник генерального директора ТОВ "Земля і Воля», тобто Яковишина. Тож тепер газета «Чернігівщина» 70-тисячним тиражем виконає волю Яковишина. Буде битва земельних гігантів.

В такому разі цілком прогнозовано може пройти третій. Від опозиції висунуто Валерія Боровика – спеціаліста з питань газової політики, киянина, колишнього чернігівця. Його висунула «Свобода» і цей вибір доволі дивний, адже Валерій Боровик був активним діячем Ліберальної партії, помічником народного депутата Щербаня. Якось це слабо в’яжеться з націоналістичними лозунгами «Свободи».

Від «УДАРУ» йде Віталій Кубрак, підприємець – будівельник, як і Куровський, але не олігарх. Видає свою невеличку газету за власні кошти. Голова міської організації партії «УДАР» і ще задовго до виборів у «Сіверщину» надходила інформація про його змагання по футболу.

Василь ЧЕПУРНИЙ
Повністю читайте в газеті "Сіверщина" за 9 серпня



Теги:Куровський, Боровик, Ніжин, Кубрак, округ № 209


Читайте також



Коментарі (0)
avatar