реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Огляд на старті: округ № 207

Округ № 207.
Мабуть, найбільший округ в Україні – 7 районів: Новгород- Сіверський, Семенівський, Коропський, Сосницький, Корюківський, Щорський, Городнянський
.

Тут давно «оре поле» Ігор Рибаков – сам з Одеси, став першим, хто вийшов з фракції БЮТ. Створив окрему депутатську групу, у яку ввійшли і голова «Просвіти» Павло Мовчан, і відомий всім нам Іван Плющ. Округ давно заставлений білбордами Рибакова, від його імені роздають і вручають подарунки, допомоги, обіцянки. Всі аналітики сходяться на думці, що в цьому окрузі Рибаков переможе гарантовано. Принаймні, суперники навіть фізично об’їхати округ навряд чи зможуть.
Опозиція в останній момент знайшла кандидатом викладача з Чернігова Сергія Журмана, голову обласної організації ПРП, нинішнього депутата обласної ради – чоловік, безумовно, достойний, але, на жаль, опозиція злякалася цього округу, не виставивши прохідного кандидата.

«УДАР» запропонував тут виборцям підприємця з Корюківки Леоніда Неживого, який активно розгорнув штабну роботу, принаймні, у своєму районі.Неживий є підприємцем -- вантажні міжнародні перевезення його профіль. Неживий може бути цікавим конкурентом, якщо штаб зуміє донести його прізвище та зв'язок з Кличком до кожного села -- а їх тут ой, як багато... Повторюся -- це найбільший округ.
Заявку на участь у серйозній політиці збирався тут зробити киянин з новгород- сіверським корінням Олег Дерев'янко. Поки що він нічим помітним не відзначився – хіба що приїздив на конференцію УНП з Юрієм Костенком, обіцяючи план реформування партії. Не сталося...

Від Радикальної партії Ляшка очікується кандидатура Василя Амельченка – колишнього голови Сосницької районної держадміністрації, а від комуністів – нинішнього народного депутата Володимира Лещенка.

Очікуваного деким висунення кандидатом Леоніда Кучми не сталося. Несподівано попсувати кров і нерви "генералу тушок" Рибакову вирішили два старі номенклатурники -- колишній народний депутат (соратник Кучми) Олег Петров і останній перший секретар обкому компартії Петро Шаповал. Їх зареєстровано самовисуванцями.

Таким чином боротьба стала більш напруженішою, для влади неприємнішою(особливо Шаповал плутає карти) і шанси на кращі результати в опозиційнитх кандидатів підвищилися.

Цікавим є останній похід у владу Петра Шаповала -- комуніста, що й зараз цим козириться, колишнього посла в Білорусі та Киргизії. Він впевнений, що його досі люблять у Городнянському, Щорському та Коропському районах, де працював та звідки родом. А два найпівнічніші райони, мовляв, і так проголосують за комуніста. Але ж офіційним комуністом по цьому округу йде нинішній народний депутат від КПУ Володимир Лещенко. Отже, буде нарешті боротьба і за комуністичних виборців...

Та про це ми розповімо в наступному номері газети "Сіверщина".

Василь ЧЕПУРНИЙ
Повныстю читайте в газеті "Сіверщина" за 9 серпня



Теги:округ № 207, Леонід Неживий, Ігор Рибаков, Петро Шаповал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar