реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Оцінки для податкової

Державна податкова служба України святкує своє 20-річчя. Напередодні свята її працівники в Чернігові поцікавилися, як оцінюють цю службу прості громадяни.

Громадська думка про діяльність ДПІ у м. Чернігові
Опитування громадян проводилось під час взяття на облік суб’єктів підприємницької діяльності, проведення семінарів, лекцій для платників податків, засідань “круглого столу” за участю підприємців тощо. Податківці міста пропонували громадянам заповнити анкету щодо оцінки їх діяльності.
Загалом було опитано 203 респондентів різного віку. Найбільший відсоток опитаних становлять громадяни віком від 25 до 35 років (41,4%), на другому місці (40,4%) – віком від 35 до 50 років. Серед інших категорій: від 18 до 25 років – 13,3%, від 50 до 60 років — 3,9 %, понад 60 років – близько 1%.
Підсумки проведеного опитування засвідчили, що більшість громадян (56,6%) оцінюють роботу податківців міста з налагодження партнерських відносин із платниками податків як “задовільну”, 41,4 % — як “добру”, а 2% респондентів – як “дуже добру”.

Згідно з опитуванням 64,5 % респондентів вважають, що послуги з роз’яснення податкового законодавства завжди надаються вчасно та на високому професійному рівні, 26,6 % громадян ці послуги задовольняють, а 8,9 % — важко відповісти на це запитання (такими послугами не користуються).
Мабуть, завдяки цьому у 63,5% опитаних не виникає жодних проблем під час сплати податків, заповнення та подання податкової звітності тощо, у 8,9 % громадян іноді виникають окремі питання.
Платники податків (60,6%) вважають, що податківці міста вчасно та якісно розглядають їхні звернення, а близько 1 % опитаних оцінюють рівень розгляду звернень як задовільний. Щоправда, 38,4 % респондентів не змогли відповісти на це запитання.

На запитання, чи доводилося у податкових органах стикатися з випадками тяганини, грубощів, неуважності, близько 68 % опитаних громадян відповіли, що ніколи, близько 1% зазначили, що іноді з ними таке траплялося. Не змогли відповісти на запитання близько 31%.
Щодо оцінки громадськістю виконання працівниками ДПІ у м. Чернігові своїх функціональних обов’язків, то 81,3 % респондентів зазначили, що працівники інспекції “добре” виконують свої обов’язки, 10,3% громадян поставили оцінку “задовільно”, а 8,4 % — “відмінно”.
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, громадська думка про податки, Податки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Скільки можна піариться. Вказані статті ніхто не читає, а якщо читає то не вірить їм.
avatar