реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Двері, які завжди для вас відчинені — це двері податкової

Важливим напрямком реформування податкової системи є поглиблення стосунків з платниками. Вони мають ставати дедалі прозорішими і відкритішими, партнерськими. Головною дійовою особою цих стосунків стає платник податків. А це означає, що податківці працюють для платників, а не навпаки.
Тому сьогоднішня діяльність найбільшої в області податкової інспекції – ДПІ у м. Чернігові - максимально спрямована на зв’язки з платниками податків.

Мабуть, ні для кого не є секретом, що багатство держави залежить від своєчасно і в повному обсязі сплачених податків. Завдяки податковому наповненню бюджету можна відстежити реальний економічний стан держави.

Перші кроки податкової служби України зроблені у 1990 році. 22 серпня 1996 року Президент України Л.Д. Кучма підписав Указ “Про утворення Державної податкової адміністрації України та місцевих державних податкових адміністрацій”.

Однією з них і є наша інспекція. У ній працює дружний і згуртований колектив фахівців, налаштованих на сумлінну роботу, остаточним підсумком якої є наповнення державного та місцевого бюджетів. Підсумок цей, зауважу, досить вагомий і обнадійливий. За 5 місяців до державного бюджету надійшло 182,4 млн. грн.., до місцевого – 151,6 млн. грн. Говорячи про здобутки, не можу не сказати про наших партнерів – платників податків, чиєю наполегливою працею, сумлінною сплатою податків повниться бюджет. Таких у місті немало.

Нині перед податковою службою стоять нові важливі завдання. Адже податкове законодавство не задовольняє у повній мірі ні суб’єктів господарювання, ні податкову службу. Так сталося тому, що діє низка нормативних актів, що формувалися в різний час і за різних економічних умов. Тому необхідно прийняти комплексний документ, який би акумулював у собі дванадцятирічний досвід господарювання. Ним має стати Податковий кодекс.

Стратегічна лінія уряду стосовно податкової політики – це розширення податкового поля і можливостей платника та зменшення податкового тиску на нього. Перші кроки вже зроблено. Встановлено єдину ставку з податку з доходів фізичних осіб – 15%, а також іде мова про зниження ставок податку на додану вартість.

Водночас, згідно з Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, намагаємося спрямовувати діяльність на розвиток ініціативи платників, участь у підготовці та проведенні спільних заходів. При інспекції діє громадська рада – дорадчий орган, що забезпечує зворотний зв’язок платників з податківцями. Адже вони мають бути партнерами, що роблять спільну праву – працюють на добробут та розквіт нашої держави.

Ігор Чеботар, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, Податки, кабінет міністрів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar