реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Новий поворот у кримінальній справі мера Ніжина

Після багаточисленних депутатських звернень до Новозаводського районного суду та до Державної судової адміністрації України з закликом не зволікати у винесенні вироку по справі міського голови Ніжина сьогодні відбулося чергове судове засідання.

Суддя згідно клопотання Анатолія Походні, депутата міської ради, закрив проти нього кримінальну справу за відсутністю складу злочину. Анатолій Походня проходив по справі мера м. Ніжина, як обвинувачений й саме на нього М. Приходько говорив, що начебто А. Походня, який обіймав посаду директора комунального ринку, підкинув йому в службовий автомобіль хабар, який вилучили у М.Приходька під час затримання.

Те ж саме клопотання вносили адвокати мера м. Ніжина, але суддя дане клопотання відхилив й не закрив кримінальну справу проти М. Приходька. Зараз підсудними по справі мера м. Ніжина залишається сам М. Приходько та його брат.
Адвокати М. Приходька заявляли ще безліч інших клопотань, але суддя відхилив всі клопотання й назначив наступне судове засідання на 22 серпня -- саме в цей день розпочнуться судові дебати, які закінчаться винесеням вироку стосовно мера м. Ніжина та його брата.
Нагадаю, що мер м. Ніжина обвинувачується за скоєння тяжкого посадового злочину (хабарництво у особливо великих розмірах) за ст. 368 Кримінального кодексу України. М. Приходьку загрожує покарання у вигляді 12 років позавлення волі та заборона займати державні посади строком на 3 роки.

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради



Теги:приходько, Ніжин, Багрінцев, міська рада, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar