реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Новгород- Сіверський приймає пологи

Звісно, мова йде про міську лікарню імені Іллі Буяльського – тут запрацювало пологове відділення, про що з радістю повідомила на нараді у міськраді голова Людмила Ткаченко. Також у лікарні запрацював новий рентгенапарат. У перший же день роботи відділення вже приймали пологи.

Раніше пологове відділення закрила Новгород- Сіверська районна рада, бо, мовляв, недостатньо було пологів і утримувати відділення економічно невигідно. Дивно – яка може бути економічна вигода, щоб прийняти нове життя у наш світ?

Минулого року лікарню взяло на баланс місто і керівниця медичного закладу Олена Набхан запропонувала відновити відділення. Тим паче, що в опорній лікарні, якою вона є, мають працювати всі відділення. До того ж тепер Новгород – Сіверський є центром значно збільшеного району і його лікарня стає стратегічною також для Семенівської, Коропської та Понорницької громад.

Пологове відділення, згідно вимог Національної служби здоров’я, має в штаті акушерів- гінекологів, лікаря – неонатолога, анестезіологів. Оснащення докупляється. Є реанімаційне відділення для новонароджених, операційні, кімната для переливання крові, є і запас усіх груп крові. Тобто тепер породіллям не треба їхати в Чернігів чи Шостку (а це десятки кілометрів, а то й більше сотні). Зараз на обліку в одній тільки Новгород- Сіверській громаді стоять 80 вагітних. Першим в оновленому відділенні народився хлопчик.



Теги:децентралізація, Пологи, демографія, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar