реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ніжинський голова знову зірвав судове засідання

20 червня заздалегідь заплановане чергове судове засідання по кримінальній справі, головним фігурантом якої є ніжинський міський голова Михайло Приходько, знову не відбулося.

Причиною цього в котрий раз стала неявка двох київських адвокатів, які вже більше трьох років є захисниками мера. Хоча два інших підсудних мають по одному адвокату з Ніжина, та все ж зривати судові засідання собі не дозволяють.

На цьому засіданні в якості свідків планувалось заслухати працівників Генпрокуратури, які безпосередньо та «на гарячому» затримували ніжинського мера з хабарем, та ще декількох свідків, на яких вказав Апеляційний суд Чернігівської області.

Проте суд був зірваний за сценарієм, котрий неодноразово повторювався. Нагадаємо, що засідання 14 червня також не відбулося через неявку адвокатів підсудного мера Ніжина. Суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова Олексій Подалюка під час судових засідань неодноразово пропонував Приходьку взяти додатково когось із місцевих захисників, щоб не зривати судові засідання. Але його пропозиції підсудним Приходьком ігноруються. Інші учасники процесу розцінюють такі викрутаси адвокатів підсудного мера міста Ніжина, як відверту та неприховану неповагу до суду та намагання всіляко затягнути кінцеву стадію судового процесу.

Не виключений варіант, що наступне судове засідання також не відбудеться через неявку адвокатів, або лікарняну відпустку самого обвинувачуваного М.В.Приходька, який за неофіційною інформацією з дня на день за вигаданою хворобою повинен потрапити до неврологічного відділення міської лікарні Ніжина.

Якщо адвокати і надалі «рачкуватимуть», суддя вправі самостійно призначити Приходьку захисника. У іншому випадку, судовий розгляд,який триває вже більше півтора року, ризикує затягнутись до осені, часу,коли почнуться парламентські перегони. Саме цього Приходько і прагне, але все залежить від головуючого судді.

Допоки тривають судові процеси міська громада так і може отримати остаточну відповідь на питання «Чи брав Приходько хабар?». Сам мер вперто переконує громаду,що отримає виправдувальний вирок.
Тоді взагалі не зрозуміло,чому він вперто відтягує день його виголошення.

Олександр ПРИСТУПЛЮК
м.Ніжин



Теги:Генпрокуратура, Ніжин, Новозаводський суд, міська рада, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar