реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Хабар підкинув представник Генпрокуратури?

Зараз в обласному апеляційному суді триває розгляд справи про хабар для ніжинського міського голови М. Приходька. Судовий розгляд підходить до свого логічного завершення, і, схоже, суд дійшов висновку, що той не вимагав, не брав й до хабара не має ніякого відношення.

Хабар від імені міського голови Ніжина вимагав депутат Ніжинської міської ради А. Походня, -- стверджує захист. Факт причетності депутата А. Походні повторно пропоную переглянути на відео: http://www.youtube.com/watch?v=nR2QWTv5CFY

Й потерпілий В. Макарук на судовому засіданні 18 лютого 2013 року підтвердив, що в нього гроші вимагав не голова Ніжина, а іменно депутат А. Походня.

Третій транш хабара був підкинутий голові Ніжина М. Приходьку в його службовий автомобіль, далі відбулося затримання, з машини було вилучено гроші. Гроші були підкинуті за присутності заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Щербини І. В. -- стверджує захист Михайла Приходька.

Після того, як ніжинський голова був затриманий 15 грудня 2008 року, близько 20 години в той період на вулиці вже було темно, Приходька та його водія вивели з машини та відвели на велику відстань від машини, в цей час працівники Генпрокуратури з’ясовували, як їм далі діяти.

Як все владнали, підвели Приходька до службового автомобіля, заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Щербина І. В. перевірив документи у нього, щоб пересвідчитися, що він є міським головою Ніжина. Розпочався обшук. Представник Генеральної прокуратури України Щербина І. В. пішов до передніх дверцят, де сидів мер м. Ніжина й у передніх бокових дверцятах зразу знайшов гроші.

Факт підкидання хабара підтверджується й тим, що після затримання мера М. Приходька його повезли до Ніжинського міського відділу міліції світити руки, тобто проводити криміналістичну дію змиву з рук для знаходження характерних ознак фарби на руках, які повинні були залишитися на долонях М. Приходька від грошей.

Криміналістична дія змиву з рук засвідчила, що характерних ознак на руках міського голови Ніжина не знайдено, руки не світилися. Виникає питання, як він брав хабар -- зубами чи ногами ? Абсурд!

Ця вся ситуація говорить, що все було заплановано заздалегідь. З матеріалів суду випливає, що два транші взяв депутат Ніжинської міської ради А. Походня та сказав В. Макаруку: «Я віддав гроші меру м. Ніжина». Через деякий час В. Макарук запитав у А. Походні: «Я дав гроші меру м. Ніжина, чому він нічого не робить ?". А. Походня сказав: «Звертайся до правоохоронних органів". Депутат М. Ступак вплинув на те, щоб заява В. Макарука потрапила до його знайомих з Генпрокуратури, а саме до Щербини І. В.

Дані відео після перегляду на судовому засіданні 11 березня 2013 року будуть долучені до матеріалів справи й це допоможе апеляційному суду прийняти правильне рішення по справі.

Таким чином, депутати Ніжинської міської ради А. Походня та М. Ступак помстилися ніжинському міському голові за відмову дати ринок в оренду.

Отже, судити треба депутатів Ніжинської міської ради по ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара у особливо великому розмірі групою осіб).

Перегляньте на відео незаконне затримання та підкидання грошей.
Дивіться відео: http://www.youtube.com/watch?v=-u0klXC5tMM

Також перегляньте на відео проведення криміналістичної дії змивів з рук М.Приходька. Відсутність характерних ознак на долонях підтвердив на відео й сам Щербина І. В.
Дивіться відео: http://www.youtube.com/watch?v=-zpqtith9UM

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради



Теги:Михайло Приходько, міська рада, Генпрокуратура, Ніжин, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar