реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Міського голову Ніжина таки засудили

9 листопада суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова своєю постановою визнав вину Ніжинського міського голови Михайла Приходька у вчиненні тяжкого посадового злочину – вимаганні та отриманні хабара у великому розмірі службовою особою, що займає особливо відповідальне становище. Такі протиправні дії міського голови класифіковані як злочин, за що передбачена кримінальна відповідальність за ст. 368 ч. 3.
У своїй постанові суд призначив покарання М.В.Приходьку у вигляді 6 років позбавлення волі, конфіскації усього майна та заборонив обіймати меру міста керівні посади на три роки. Рідному брату мера Віктору суд призначив покарання у вигляді умовного терміну строком на 4 роки.

Дана кримінальна справа розглядалася судом майже два роки і була порушена заступником Генерального прокурора України Р.Кузьміним у грудні 2008 року.

Попри вмотивоване рішення суду міський голова й надалі не визнає своєї вини, посилаючись на замовний характер даної кримінальної справи і звинуватив у змові «Генпрокуратуру та купку місцевих депутатів» по усуненню його від керівництва містом.

Натомість представник державного обвинувачення Віктор Євхименко висловив свою думку про те, що позитивним є факт доведення вини обвинувачених судом першої інстанції.

Максим БІЛОУСЕНКО



Теги:Новозаводський суд, Генпрокуратура, міський голова, Ніжин, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar