реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Німеччина все відвертіше грає на користь Росії

Недарма Меркель так довго шукала собі заміну - новий уряд виявився гідним продовжувачем її проросійської політики.

Так поїхавши у Москву нова міністерка закордонних справ Анналена Бербок стала дякувати Росі за об'єднання Німеччини. Взагалі-то, об'єднання сталося завдяки керівництву Радянського Союзу, а не Росії. Але загалом ця ситуація нагадує зґвалтовану, яка дякує за те, що їй хусточку подарували... Адже це Радянський Союз (чи в понятті німців - Росія) спершу розділив Німеччину, заодно придушивши жорстко повстання у Берліні 1958 року, а тоді вже через багато років, коли Союз був при іздиханії, Горбачов і Шеварднадзе погодилися на об'єднання. Дивно, що такі ази не знає федеральна міністерка...

Пам'ятаємо ми і формулу Штайнмайєра - провести вибори на Донбасі без виведення російських окупаційних військ. Данке шон!

А щойно влада Німеччини прийняла рішення не дозволяти Естонії розпочати постачання в Україну гаубиць Д-30, які були зроблені ще в НДР і пізніше передані Фінляндії. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Видання зазначає, що влада Німеччини, на відміну від США, Британії, Польщі та інших союзників по НАТО, наразі не готова сприяти постачанню летальної зброї в Україну.

У грудні 2021 року міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Німеччина блокує постачання зброї Києву через НАТО. «Вони досі будують газопровід Північний потік-2 та одночасно блокують наше оборонне озброєння. Це дуже несправедливо», — сказав він.

Одночасно, за інформацією видання The Daily Telegraph, Олаф Шольц відмовився від особистої зустрічі з Президентом США Джозефом Байденом для обговорення ситуації навколо нашої країни, пославшись на найважливіші справи.
Не дивно, що попередник Меркель Герхард Шрьодер посів хлібне місце в російській структурі...

Василь АВДІЙ



Теги:меркель, Штайнмайєр, гібридна війна, Україна - Німеччина


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А може й краще, що німці не влазять у цю ситуацію? Двічі вляпалися, зараз убивають руки. Це найкраще, що вони можуть зробити і нам треба це зрозуміти і не тішити ілюзіями щодо ЄС. Новий формат напрошується вочевидь без Німеччини.
avatar
2
умивають руки
avatar