реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Новий німецький уряд без Меркель

У Німеччині сформувано нову коаліцію без партії Меркель. У Німеччині соціал-демократи, «зелені» та «вільні демократи» презентували свою коаліційну угоду. Новий німецький уряд готовий підтримувати рух України до членства в ЄС.

Також нова коаліція вимагає від РФ припинити війну на Донбасі і повернути Крим. "Ми вимагаємо негайно покласти край спробам дестабілізації України, насильству на сході України та незаконній анексії Криму. Шлях до мирного врегулювання конфлікту на сході України та зняття відповідних санкцій залежить від повного виконання мінських угод. Ми за вирішення заморожених конфліктів в регіоні", - йдеться в угоді.

"Ми прагнемо поглибити енергетичне партнерство з Україною, маючи великі амбіції у сферах відновлюваної енергії, виробництва "зеленого" водню, енергоефективності та скорочення викидів CO2", - йдеться у документі.
Водночас у коаліційній угоді жодного разу не згадали про "Північний потік-2".

Партії хочуть, щоб до 2030 року Німеччина відмовилась від вугілля, а до 2045 року — від газу, підняти мінімальну заробітну плату, стимулювати перехід населення на електричні автомобілі.

Партії-учасниці майбутнього уряду Німеччини на чолі з соціал-демократом Олафом Шольцом домовились про розподіл посад у кабінеті міністрів, за яким зовнішньополітичне відомство очолить співлідерка "Зелених" Анналена Бербок
Вона пообіцяла поставити права людини в центр німецької дипломатії, обіцяючи жорсткіший підхід до Росії та Китаю після торговельного прагматизму часів Меркель. Вона вже говорила, що Німеччина має протистояти російському шантажу за "Північним потоком-2".

Державними секретарями (фактично, заступниками міністра) МЗС стануть:
Агнешка Бруггер, одна з небагатьох німецьких політиків, котрі виступають за розбудову Бундесверу та неодноразово виступала за закриття "Північного Потоку-2". Вона наголошувала на видачі мандату Бундестагу заради операції Бундесверу в Україні в 2014-му році.
Францішка Брантнер - навчалась в США в Колумбійському, викладала в Британії в Оксфорді. Критик "Північного Потоку-2".
Омід Нуріпур - член "Атлантичного мосту", недержавної організації, яка працює над поліпшенням відносин з США та Британією. Прихильник України в Бундестазі, під час коаліційних перемовин наголошував на зміні політики відносно Росії.

Країнами-партнерами та пріоритетами у зовнішній політиці названо (за порядком): трансатлантичні відносини (США і Канада), Великобританія, Східне партнерство, Україна.

До призначення нового уряду в країні лишилися деякі формальності. Нова коаліція має більшість у Бундестазі, і очікується, що уряд складе присягу у грудні після того, як партії проголосують за коаліційну угоду

Юрій ДЯЧЕНКО



Теги:ЄС, Північний потік, Україна - Німеччина, меркель, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar