реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Не знаю…

«Мене ніхто не розуміє», – жаліється він.
«Ти не оригінальний. На це жалівся й Ісус, і Галілей, і Ньютон, і Ейнштейн, і Ван Гог, і махатма Ганді… До пори, до часу. Продовжуй робити те, чого не розуміють інші, але розумієш ти».

«Я нічого толком не знаю і не вмію».
«І Будда спочатку не знав як це – бути богом. І Ной не народився корабелом. Сократ не просидів жодного дня в школі. А Едісона взагалі вигнали зі школи за невстигання. Гомер не вмів писати. Піросмані не вмів малювати. Олександр Великий не вчився на полководця. Біблійний Давид не знав, звідки беруться псалми, доки не взяв до рук перо. І Цукерберг толком не знав, яким має бути фейсбук...»

«Я не знаю, чим мені зайнятися».
«І Сервантес не знав, що напише в тюрмі з нудьги «Дон Кіхота». І Гоген не знав, що малюватиме, коли починав колекціонувати чужі картини. І Шліман не знав, що відкопає Трою. І Шевченко не знав, що його зшиток віршів під ліжком розбудить Україну. І Параджанов не знав, що його вибрики з «Тінями забутих предків» сколихнуть світ кіно.

«Я не знаю, з чого почати».
«І Наполеон не знав, з чого починати битву, доки ворог не робив перший постріл. І Пікассо не знав, що відмовою від класичного рисунка започаткує кубізм. І Фелліні не знав, що лише після семисот текстівок до реклами йому запропонують писати сценарії. І Фідель Кастро не знав, що з вилазки зі жменькою друзів розпочнеться революція. А хто знав, що з закличної есемески журналіста-пуштуна розпочнеться український Майдан…»

«Я не знаю, чи в мене вийде».
«І вони всі не знали, коли починали. Спочатку їх не помічали. Потім над ними сміялися. Потім боролися з ними. А потім вони перемагали…»

"Світло семи днів".

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ



Теги:Мирослав Дочинець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar