реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Не забудьте про молоді горіхи!

Більшість людей, на жаль, мають дефіцит магнію, бо харчуються очищеною їжею, білим хлібом. Зараз сезон горіхів. У них багато магнію. Тож лікар-дієтолог Оксана Скиталінська наполегливо радить радить купувати нелущені горіхи, лущити їх безпосередньо перед вживанням і їсти якомога більше наших звичайних молодих волоських горіхів, пише Україна молода.

«Дорогі друзі! Горіхи мають бути у вашому раціоні щодня, — і наголошує, і наполегливо нагадує лікар. — Звісно, корисні всі горіхи, кожен по-своєму, але наші, свіжі, волоські, куплені на базарі у бабусі або зібрані власноруч — найкращі. Особливо цінні — осінні. Це природні ліки від алергій, очищувач судин від «поганого» холестерину, помічник для печінки, енергетик. Цілющі «горіхові» жири омолоджують клітини, з яких складається наш організм, зміцнюють імунну систему, мають протиракову дію».

Горіхи потрібно вживати свіжими — почистили і відразу з’їли, тоді вони лікуватимуть. Не можна купувати горіхи, які довго були очищеними, стали гіркуватими на смак: їхнi жири окислились, такі горіхи навіть шкідливі.

«Не можна горіхи смажити, пекти і варити — бо корисні жири втрачають свою силу. Горіхи дуже калорійні, тому стримуйтеся і зумійте відірватися хоча б від четвертого», — радить лікар і додає, що дітям особливо потрібні горіхи, бо вони сприяють формуванню здорових клітин, які стійкі до запалень та вірусів; а також хорошій роботі мозку, тобто пам’яті, навчанню, врівноваженості.Рідна країна



Теги:рецепти, рак, горіхи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar