реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Навколокомунальні пристрасті Мени

У сумнозвісні радянські часи важливою зброєю тогочасних спецслужб було розпускання пліток та чуток для формування певної громадської думки. І хоч від часу розпаду СРСР два десятиліття минуло, окремі політичні сили та їхні діячі намагаються сповна використовувати КДБістські методи роботи. Це можна продемонструвати на прикладі Мени.

Деякі відомі партії лівого спрямування цілком серйозно стверджують, начебто у місті склалася напружена ситуація через очікуване підвищення тарифів на воду та водовідведення. Але ж де докази такої напруги? «Якщо її немає, то в наших інтересах створити хоча б її ілюзію», — вирішили очільники Мени. Така спроба була зроблена під час зборів менян, які у вересні скликав міський голова Федір Фесюн. Для цього навіть великий зал районного будинку культури орендував. Але на збори зійшлося не більше сотні людей, серед яких — кілька активних прихильників лівих, котрі іноді намагалися свої думки викрикувати з місця. У цілком демократичному і відкритому дусі без будь-якої аргументації. Масового ж зібрання громади не вийшло.

Бо людей турбують не так вода і водовідведення, як щоденне зростання цін і тарифів на всі послуги і товари, повне скасування пільг, масове безробіття. Громадян обурює те, що нинішнє керівництво району через відсутність нормального фінансування та свою пасивність мало що робить для розв’язання соціально-економічних проблем міста та району. Натомість зайняте хіба що працевлаштуванням родичів, спробами перепідпорядкувати собі сферу послуг, яка здатна приносити хоч якісь прибутки. Це добре видно на прикладі боротьби за воду та водовідведення. При цьому зовсім не називаються шляхи здешевлення послуг. Чути лише голослівні обіцянки: «Гарантовано знизимо тарифи». От тільки як і за рахунок чого? Відповіді на це справедливе запитання мер міста не дає. Але солідні обіцянки викликають серйозні роздуми: «Ну скільки ще часу такі популісти дуритимуть людей, скільки вішатимуть локшину на їхні вуха?»

Разом з тим у Мені помітно гірше прибирають сміття, не поліпшилась якість води. Так і не спроможуться добудувати станцію знезалізнення води, каналізаційно-насосну станцію. На їх спорудження у попередні роки були витрачені мільйони, тепер же не можуть віднайти кілька сотень тисяч гривень, щоб довести справу до завершення.

Та що там будівництво! Багато тижнів підряд вуличне освітлення в Мені вмикається тоді, коли ще видно надворі. Люди обурюються такому марнотратству, але це мало хвилює керівництво міста.

А щодо соціальної напруги, яка ввижається деяким лівим політичним силам, то вона, за такої політики діючої влади, дійсно не за горами. Просто люди ще не дійшли до тієї точки кипіння, яка виводить на майдани та вулиці. І в тій ситуації народ не потребуватиме підбурювання лівих партій, які нині активно підтримують діючий режим і водночас усіляко імітують боротьбу за народні інтереси.

Валерій МАГУЛА, депутат Менської райради



Теги:комунальні тарифи, мена


Читайте також



Коментарі (0)
avatar