реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Наша воля – їхня кров!!!

14 жовтня, у четвер, о 18.00, у Чернігові відбулася хода присвячена Дню Козацтву, річниці створення Української Повстанської Армії та святу Покрови. В Чернігові це перша акція із націоналістичним наповненням, що відбулася після приходу до влади Віктора Януковича.
Захід розпочався від площі біля торгівельного центру Мегацентр і закінчився біля храму св. вмч. Катерини. Колона пресувалася територією парку - «соткою». У заході взяло понад 100 чоловік, це були члени громадського руху «Автономний Спротив» з Чернігова, Ніжина, Славутича та Новгород-Сіверського та чернігівського відділення громадської організації «Національний Альянс», футбольні фанати, звичайні патріоти. «Бандера, Шухевич то наші герої, вони воювали за нас із тобою!», «Наша воля – їхня кров!», «Революція!» - скандували учасники акції. Над колоною майоріли жовто-блакитні та червоно-чорні прапори.
- Ми, довели, що не боїмося нової влади, вийшовши на цей марш, - зазначив Олександр ЯСЕНЧУК, кандидат у депутати до обласної ради по округу № 32 (м. Новгород-.Сіверський), - також ми довели, що громадянський рух набагато ефективніший, ніж партійно-політичний. Ми змогли між собою домовитися, об’єднатися і провести акцію спільної дії. Ми, молодь будемо й надалі, наслідуючи приклад наших попередників боротися за національну й соціальну справедливість.
Як відомо, на Чернігівщині під час Другої світової Війни існували відділення ОУН (Б) та ОУН (М), чимало чернігівців брало участь і в діях УПА. Так у бою під Гурбами (квітень 1944 р.) - між військами НКВС СРСР і силами УПА, чи не основну роль зіграли колишні червоноармійці з Чернігівщини та Сумщини –«сотня Кузьмука», що знищивши декілька танків, прорвали оточення військ НКВД. В результаті українські повстанці вийшли з оточення.
Сергій ПЕТРЕНКО








Теги:О. Ясенчук, УПА, фанати, автономний спротив, національний альянс, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar