реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

УПА починалася восени

В час, коли треба було молотити збіжжя, облаштовувати комори і обори, хлопці на Волині кинули господарку і пішли в ліс боротися за Україну. Так починалася Українська Повстанська Армія -- попри поширені уявлення, вона бере свій початок таки з Волині, а не з Галичини.

У Чернігові в день Покрови Пресвятої Богородиці біля кафедрального храму святої Катерини (поруч із наметом московської церкви) УНП і "Просвіта" за участі КУНу, козацтва провели вшанування УПА. Воно розпочалося молебнем (а не панахидою!), який очолив секретар єпархіального управління УПЦ Київського патріархату протоієрей Роман Кіник.

Вітали зі святом голова обласної організації УНП Володимир Ступак, обласний отаман Чернігівського обласного товариства Українського реєстрового козацтва Олександр Мужук, голова обласної організації ветеранів Михайло Данилюк, голова міського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, поетеса Надія Галковська. А гостя з української діаспори в США пані Бас привезла і подарувала Катерининській церкві вінчальні вінця.

Надія Галковська розповіла про загрозу виселення "Просвіти" з будинку по вулиці Воровського, 10 і закликала дати відсіч новітнім рейдерам, які тільки прикриваються українською справою.

Козаки провели посвячення
у козацтво -- читали присягу, цілували шаблю, прапор та хреста. Потім був традиційний куліш.

Тим ачсом навпроти обласної адміністрації пройшов мітинг-пікет на підтримку Юлії Тимошенко, у якому взяли участь, крім бютівців, члени УНП та партії "Удар".






Теги:Покрова, Чернігів, УПА, опозиція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar