реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Молодь вразила дротиками реформи Табачника та висунула депутатів

Чернігівські студенти висловили протест проти «реформ» міністра освіти Дмитра Табачника. Організаторами акції виступив «Автономний спротив Чернігова», громадська ініціатива «Оновлення країни».
- Якщо попередня антитабачна кампанія ґрунтувалася виключно на моральних якостях, - зазначив Олександр Ясенчук, представник громадської ініціативи «Оновлення країни» - (а точніше їх відсутності) Дмитра Табачника та його висловлюваннях і проголошуваних ним намірах, то сьогодні, за наслідками діяльності міністра освіти і науки вже видно, що до керма освітою і наукою дорвався некомпетентний, але нахабний самодур, який своїми експериментами руйнує систему освіти в Україні, а також є вкрай поганим менеджером, який не вміє навіть технічно налагодити виконання рутинної роботи.
Потрібно наголосити, що на початку акції, біля місця збору студентських активістів, були помічені викладачі провідних вузів Чернігова, які повинні були «взяти на олівець» студентів-активістів. Показовий факт, що характеризує сучасний стан в освіті.
Наприкінці акції студенти змогли висловити своє ставлення до реформ Дмитра Табачника, отримавши дротики та мішень у вигляді портрета Дмитра Табачника, що символізував ті негативні зміни який вніс до системи освіти пан міністр. За влучення «метальники» отримували подарунок у вигляді збірки «Крути» (видавництво «Смолоскип»), де вміщено художні та історичні матеріали про бій під Крутами 1918 року.
Згадка про бій під Крутами згідно рішення Табачника було вилучено із шкільної програми.
Під час виступів студенти прийшли до висновку, що захистити права і свободи студентів і взагалі молоді може тільки сама молодь. В сучасних умовах це можна зробити тільки впливаючи на державну політику, Таким чином молодь повинна брати активну участь у виборах, і не тільки шляхом голосування. Молодь вирішила йти у владу – балотуватися у депутати.
- Ми візьмемо активну участь у виборах в якості кандидатів у депутати, і переможемо. Наша мета – влада повинна почути голос молоді і виконати наші прагнення. Нам жити далі в цій країні!
Кандидатами в депутати було висунуто Олександра Ясенчука –журналіста, голову громадської організації «Українська студентська спілка», Євгена Самойчука та Дмитра Скрипку – студентського активіста та Віталія Назаренка – журналіста, громадського діяча.

Прес-служба Чернігівської громадської організації «Українська студентська спілка»







Теги:О. Ясенчук, табачник, НАЗАРЕНКО, Оновлення країни, автономний спротив, Вибори - 2010


Читайте також



Коментарі (8)
avatar
1
систему образования уничтожал не Табачник, а западено-галицайские уроды, которые решили что они-Мессии и принялись форматировать людям (особенно детям) мозг. Промывать мозги и патриотизировать недолюдей, палачей собственного народа и перекручивать историю. Что до детей, то их дело-учиться, а не играть в политику, без них разберутся. И то что сегодня делает Табачник-это не деукраинизация, а дегалициизация! Ликвидлация галицайских перегибов в образовании! Хватит идти на поводу у вуек, которые национально украинцам никогда не принадлежали, а их ареал обитания находится к западо от реки Збруч! Они-иные, не имеют ни общей культуры, ни общей истории, ни общей веры с народом Приднепровья! Уважайте себя и своих предков, а не пляшите под дудку галицайских агитаторов!
avatar
2
Какое бескультурье! Другого способа - высказать протест министру образования - «Автономний спротив Чернігова» и «Оновлення країни» не нашли. Дросание дротиков по портрету - это дебилизм. Это приучение молодёжи к насилию. За такие акции протеста наказывать надо - независимо против кого они были направлены: против коалиции или против оппозиции. С такими протестами - недолго и до фашизма дойти. Позорище!
avatar
3
Действительно грустно наблюдать за такими событиями. Сегодня дротики бросают по портрету. К счастью не по Вашему... А завтра? Это ведь и не борьба... Это мы уже проходили в своей грустной истории. Никак от бескультурья к цивилизации не приблизимся. Потому и смотрит на нас Европа как на папуасов, наряженных в джинсы, но очень и очень опасных в своих непредсказуемых действиях...
avatar
4
.1.Ти що ідіот,через таких як ти і відбуваеться розкол в Україні!
Галичина-це УКРАЇНА,і звжди ею була від часів Київської Русі!
Ті національно не свідома людина,малорос нещасний,я так розумію ти на це не образишся!
avatar
5
Якщо ви тут такі розумні то вийдіть та покажіть на власному прикладі,як проводити такі акції,а то сидять тут найрозумніші!
А сидіти в інтернеті і критикувати інших кожен зможе!
А КОМУ ЯК НЕ МОЛОДІ ЖИТИ В ЦІЙ КРАЇНІ?
АБО МОЖЕ ТИ РОЗУМНІШИЙ ЗА ЦИХ МОЛОДИХ ЛЮДЕЙ?ТІЛЬКИ ''НЕ РОЗУМНІ'' ЛЮДИ СПИРАЮТЬСЯ НА ВІК!
avatar
6
Дак це ж ваша демократія,це ж Європа нав`язала нам ії!
Ось її наслідки!
avatar
7
коментатори схоже отримують ставку в КГБ. Кажуть, якщо тобі плюютьу спину - значить ти попереду. Доречі, ОУН у міністрів кидала не дротики. Думайте панове.
avatar
8
Народ кидав дротики не в міністра, а в його реформи. Таку написано в тексті. Оце дійсно культурні знайшлися. Коли по-донецьким панятіям їх "папік" Вітьок Ф. для того щоб доїхати до вкараденого у народу Межигіря перекриває весь Київ - це культурно, коли звільняють з роботи за те, що ти активіст БЮТу - це культурно. Коли ж народ починає давати адекватну відповідь шибеникам, ті відразу ж гадують про культуру.
avatar