реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Нас трохи більше мільйона

За січень–червень 2012р. в Чернігівській області народилося 4878 малюків (2487 хлопчиків та 2391 дівчинка), що на 4,6% більше, ніж за відповідний період 2011р. Показник народжуваності зріс з 8,6‰ до 9,0‰. Найвищим він був у Чернігівському районі (11,8‰), а найменшим – у Ріпкинському (7,3‰).
Традиційно, більшість жінок народила першу дитину (50,9% усіх народжених), понад третину (34,9%) – другу. Третю й більше дитину зважилися народити 694 жінки. По двоє з них народили дев'яту та десяту за рахунком дитину. Кожен четвертий малюк народився в матерів, які не перебували в зареєстрованому шлюбі. Середній вік жінок, що народжували, складав 27 років.

Наймолодшими мамами стали одна 14-річна та сім 15-річних дівчат, а найстарша – народила першу дитину в 53 роки. Серед народжених було 75 двоєн та одна трійня.

У січні–червні 2012р. в області померло на 1,1% менше людей, ніж за цей же період минулого року (10231 проти 10349). Рівень смертності порівняно із січнем–червнем 2011р. знизився з 19,1‰ до 18,9‰.

Чисельність наявного населення області на 1 липня 2012р., за попередніми розрахунками, склала 1084,2 тис. осіб.

Головне управління статистики
у Чернігівській області



Теги:народжуваність, статистика, демографія, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
В Росії виплати за народження дітей, тим хто погоджуються, на руки не видають, а створюють т.зв. "материнський капітал" і використовують його для придбання житла на пільгових умовах.
Тобто, в Росії народженням дітей можна заробити не лише гроші, а й квартиру.
avatar
2
Конечно, денежная помощь при рождении ребенка, несомненно, в какой-то степени стимулирует повышение рождаемости в стране. Но, ведь главная причина низкой рождаемости – это безработица и мизерная зарплата у людей.
Дайте людям работу и достойную зарплату, и тогда государство не будет успевать строить детские садики!
Многие люди в развитых кап. странах не всегда имеют возможность купить себе квартиру (из-за её дороговизны), но, зато в состоянии её снять.
А вот для большинства наших людей – наём квартиры затруднителен, а то и вовсе не осуществим.
Так что можно сделать вывод, что высокая рождаемость в стране зависит от состояния экономики в стране. А экономика, в свою очередь, зависит от проводимой экономической политики власти. Ну, а власть – от нас, избирателей.
Конечно, на любых выборах происходит фальсификация результатов, но, чаще всего, она не столь значительна, чтобы как-то повлиять на основное волеизъявление народа.
Вот только волеизъявление его – народа – вызывает у меня вопрос: а не болен ли он, народ?
Ибо странно он себя ведёт. Ведь над ним издеваются – устанавливают нищенскую зарплату, на которую и прожить-то невозможно, а то и вовсе не платят её.
Его, народ, без суда и следствия могут лишить работы или выбросить из собственной квартиры на улицу. А могут, не за что и посадить в тюрьму, или застрелить, за то, что этот народ в их лес зашёл или искупался в их озере или реке.
И удивительно ещё то, что эта бедность народа и его незащищённость существует в стране, где «слуги народа» от жира бесятся и от своей вседозволенности.
Так здоров ли наш народ, если он на каждых выборах выбирает себе угнетателя, да к тому же ещё и между собой дерётся, защищая своего любимого грабителя?
avatar
3
Населення далі скорочується. Програми збільшення нема. Бо і цім діватися нікуди. Згоден, збільшення робочих місць дорівнює збільшенню населення уже зараз, а не народжуваності, яка невідомо коли і кому(!) принесе економічний ефект.
Можна народжувати і вирощувати тут для робочих місць десь. Такий собі дармовий розплідник для експорту ( у Київ і далі) маємо, даруйте за порівняння.
avatar