реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Народний Рух зливається з "Батьківщиною"

Депутат Верховної Ради від фракції «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина» Андрій Шкіль повідомив про приєднання партій Народний Рух України та «Реформи і порядок» до партії ВО «Батьківщина» в 2012 році.

Про це інформує Цензор.НЕТ з посиланням на Українські новини.

"Ми підписали документи про злиття з «Самообороною» (партія «Народна Самооборона»), пізніше буде злиття з НРУ і ПРП", - сказав депутат. Він додав, що також можливо, що в «Батьківщину» увійдуть ще кілька партій, але зараз важко сказати, що це будуть за партії.

"Ці процеси непередбачувані. Хто міг спрогнозувати, що Кириленко та Яценюк об'єднаються?" - сказав бютівець. За словами політика, метою злиття будуть цьогорічні вибори Верховної Ради.

Шкіль також заявив про намір партій «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Фронт змін» та Всеукраїнське об'єднання «Свобода» спільно відсвяткувати 22 січня День соборності і свободи.

За словами Шкіля, зокрема, партії планують о 12:30 провести мітинг на Михайлівській площі в Києві. "Мітинг буде стартом опозиційної політичної кампанії", - сказав він.

Експрес online



Теги:Народний Рух, опозиція, вибори -- 2012


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Амінь! Руху й так давно нема... Ще б Костенка прихопили з собою... Рух і Батьківщина -- анекдот!
avatar
2
рухівець
А яка альтернатива всьому цьому? Піти на вибори окремиим колонами, й набрати по 0,2%, як той же "патріот" Костенко. Тільки об'єднавшися можна хоч якось протистояти фашизму-янучизму.
avatar
3
Досвід так званого приєднання малочисельних партій до великої по-українські означає лише одно - включення у список 1-3 вождів. Ніякої ідеологічної мотивації тут не було і не може бути. Крапка!
На рівні областей, районів, міст і сіл - це означає повну і абсолютну самоліквідацію "малочисельних"(на справді не мають дозволу з боку партії влади на фінансування) партій, тобто припинення участі в політичній діяльності їх активістів або посилення конфронтації і так не досить монолітних рядів лівоцентристської "ВО"Батьківщина" в тих регіонах де все ж таки структури партій на зразок правої НРУ і ліберальної ПРП ще залишилися.
Безумовно, у 70% областей, 90% районів і міст, 95% містечок і сіл структури НРУ, ПРП існують лише на папері чи в одній особі.
Тож може нехай вже буде отакечки, ніж звичайна природна самоліквідація двох з трьох засновників блоку "Наша Україна" у 2001 році.
Залишається знищити останнього з засновників правоцентристського блоку "Наша Україна" - Українську народну партію і партія влади може святкувати чергову перемогу у справі створення авторитарної влади.

Панове, що ідеологічно спільного у лівої "Самооборони", ліберальної ПРП, правого НРУ?
По справжньому об"єднатися, тобто продовжити те, що розпочалося на місцях ще з 2001 року, тільки праві і правоцентрітські партії на зразок УНП, КУН, УРП "Собор"(УП"Собор"), а також тієї частини партії "Наша України", що насправді сповідує правоцентристські погляди, а вступила туди у 2005 році для тільки дляотримання посад.

І останнє!
Однією з важливих відмінностей "правих" від "лівих" є наявність в їх лавах багатьох лідерів, а одного авторитарного вождя-месії.
Нагадаю, що "лівий" електорат в Україні розділений щонайменше на три колони, кожна з яких домінує в різних регіонах: комунісничну(Схід, Південь), соціалістичну (Центр), соціал-націоналістичну (Захід).
avatar
4
Партії влади глибоко пох..., якщо зникне схильна до пристосуванства партія, яка по суті не є партією вже років з 10. Тому тільки у хвіст рейтингових партій, раз дозволили януковичам так керувати.
avatar
5
Зливаються не партії, а спішать зайняти теплі містечка у майбутньому виборчому списку з Юліним брендом престарілі вожді - невдахи. Нехай навіть з того ж самого Руху чи ще які там залишилися партії.
Інша справа,коли б то ці "об'єднальщики"продемонстрували наступне: вожді вчорашнього і позавчорашнього дня відійшли б на достойну пенсію з усіма преференціями(адже не бідні люди!?), а ввели до тих же списків(будь вони не ладні?!) нову партійну еліту 25-35 літніх!!! Скажете нема-брехня!? Тоді б і правдою пахло, навіть за умови і такого політичного кроку як об'єднання перед загрозою наступу антиукраїнських сил досить різних ідеологічних конструкцій!?
Так ні, знов у списку мають стояти від того ж таки Руху до 10 імен досить поваж ного віку. Так само буде і з УНП, і КУНом, і хто там ще!? От і виходить, що обєднуються вожді.
Як би ми не крутили, а вибори ці знов являтимуть собою(дай Боже у останній раз) пошук прохідних місць у списках. Ніхто не думатиме про ідеологічне підґрунтя, про національну ідентифікацію, про проукраїнську позицію.
Переважатиме найскоріш ліберальна течія, яка і пригорне своїм крилом всіх невдах і аутсайдерів від так званої сучасної опозиції, яка разом з ВЛАДОЮ тисла кнопки: від коронації уряду пана Азарова і до прийняття закону про вибори.
І тому, хіба що "Свобода", при всіх проблемних запитаннях, лишатиметься НАРОДНОЮ СИЛОЮ, яка навіть невеликою за чисельністю фракцією мутитиме воду у парламенті, представленому знов тими ж стомленими від першої до шостої каденції , ситими і самовпевненими слугами народу!?
avatar