реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Опозиція йде по шляху замовних матеріалів

Одразу кілька обласних газет Чернігівщини вмістили однаковий матеріал «Об’єднання опозиція перемога, а «сильна» влада програє» («Вісник Ч»,» Весть», «7 дней», «Гарт»). Матеріал вийшов як рекламний за підписом Олени Шпак.
В тексті йде мова про перемогу спільного опозиційного кандидата на позачергових виборах до Житомирської обласної ради від «Фронту Змін» та «Батьківщини» , який набрав 43 % голосів проти представника влади – 35%.

Водночас самі опозиціонери визнають, що до єдності в їх рядах ще далеко: окремо по цьому ж округи йшли представники «Свободи» - набрав 9% та УДАРУ – 3,8%.

Нагадаємо, що 9 лютого в Чернігові три політичні сили підписали угоду про спільні дії в боротьбі проти «режиму Януковича» і координації своїх дій на майбутніх виборах до парламенту.

Як і на всеукраїнському рівні, в Чернігові угоду підписали партії «Батьківщна», «Свобода і «Фронт Змін», які є основою так званого Комітету опору диктатурі (КОД).

Члени КОДу на трьох ділять мажоритарні округи і розказують свою теорію трьох колон.

Мовляв опозиційно налаштований виборець буде вибирати когось з них: ліберали проголосують за «Фронт», націоналісти за «Свободу», а більш соціал-демократично налаштований виборець буде голосувати за «Батьківщину».

Чернігівські лідери КОДу Олександр Кодола (Батьківщина), Андрій Міщенко (Свобода) та Олександр Нерета (Фронт Змін) заявляють, що вони будуть узгоджувати кандидатів по всім мажоритарним округам. Але водночас, Кодола заявив, що в Батьківщини вже є шість кандидатів на кожен з мажоритарних округів. Він навіть назвав кількох: Валерій Дубіль, Віталій Корж та сам Кодола.

Дубіля «Батьківщина» бачить кандидатом по м.Чернігову.

Під час візиту до Чернігова головний «свободівець» Олег Тягнибок заявив, що на Чернігівщині «Свобода» претендує мінімум на один виборчий мажоритарний округ ,і натякнув, що їх цікавить південь області.

В опозиційному таборі вже сьогодні про намір виставляти своїх кандидатів на Чернігівщині заявляє партія УДАР. Місцевий лідер Сергій Аверченко каже, що кандидатів мають вибирати через «праймеріз». Це по баченню «ударівців» може бути соціологічне дослідження. «Будь-яка соціологія краща, ніж рішення партійних вождів», - заяви вив Аверченко.

Будуть свої кандидати на кожен мажоритарний округ і у партії «Громадянська позиція» - заявив чернігівський голова цієї партії Олександр Мельник. «Якщо ми будемо бачити, що від інших опозиційних є кращі кандидатури, ми знімемо своїх», - запевняє Мельник.

Довідково:

За інформацією Української правди протягом останніх 15-ти місяців в Україні відбулося 174 проміжних виборів голів сільських, селищних і міських рад. Інформація про їхнє призначення та результати проведення розміщена на офіційних порталах, відповідно, Верховної Ради та Центральної виборчої комісії.

Найбільшу кількість разів головами сільських, селищних і міських рад у результаті проміжних виборів ставали представники Партії регіонів – 88 представницьких мандатів. 65 разів перемагали позапартійні.

У порівнянні із цими показниками результати інших партій вражають своєю скромністю: Народна Партія й КПУ перемагали по три рази, "Батьківщина", Фронт Змін, СПУ та "Сильна Україна" – двічі кожна, "Наша Україна", "Громадянська позиція", Європейська партія України, НРУ, УНП, "Свобода" – по одному разу.

Одним словом, результат ПР на проміжних виборах сільських, селищних і міських голів – більш ніж у чотири рази перевищує сукупний результат усіх інших політичних партій.
ПіК



Теги:Дубіль, код, вибори -- 2012, опозиція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar