реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Народний кандидат від Чернігівщини

Минулого номера в газеті "Сіверщина" ми оголосили акцію на зразок народного праймерізу – назвати кандидатами в депутати достойних місцевих людей, щоб саме їх прізвища потім узгоджували опозиційні партії. Треба сказати, що такий підхід поділяє тільки партія «УДАР» -- їх лідер весь час заявляє протест проти квотного принципу при визначенні округів для висування кандидатів та про необхідність відбору кандидатів на місцях. Всі інші опозиціонери хочуть ділити округи між своїми там, у київських штабах.

Перші підсумки

Найбільше голосів поки що зібрав у голосуванні в інтернеті, в мережі Фейсбук, Володимир Ступак – всі можуть побачити, що за нього голосують не тільки члени його партії. На другому місці варіант «Вибирати нема з кого». Скажемо зразу, що ми не поділяємо такого скептицизму і наша редакційна акція якраз і спрямована на подолання зневіри – мовляв, у нас нема своїх кандидатів.
Далі йде кандидатура Ігоря Андрійченка, молодого хлопця, що представляє нову партію «Демократичний альянс» -- його кандидатуру назвали учасники обговорення. Наступний – Олег Мороз, директор ринку «Нива». Далі голоси набирають Костянтин Іванов, Віктор Лазар, Оксана Тунік- Фриз, Сергій Андреєв, Левко Лук’яненко, Андрій Кужель та Василь Чепурний. Інші кандидати поки що мають занадто мало голосів «за».

Нові пропозиції

Микола Шкурко з Ніжина запропонував кандидатуру Олега Кузьменка – приватного нотаріуса, голову Громадської організації "Ніжинська правозахисна група" ( м.Ніжин ).

Також запропоновані кандидатури Володимира Тандури – соціаліста, директора інституту перепідготовки вчителів, Андрія Кужільного – депутата міської ради від Партії регіонів – ми сумніваємося щоб їх кандидатури підходили під критерії кандидатів національно- демократичних сил. А ось кандидатура підприємця, козака Олега Дурбалова з Прилук може розглядатися для обговорення.

Сердитий читацький лист

Ми не згодні, щоб знову в депутати вибирали тих самих людей. Таких як Лазар, Ступак, Сарана – вони вже були у всіх радах, це люди з минулого, а треба висувать молодих.
Взагалі бізнесмени не повинні бути в депутатах, бо вони завжди співпрацюють з владою, відстоюють свої бізнесові інтереси. Чому з «Нашої України», «Батьківщини», УНП і інших перейшли вони до владної партії? Бо влада пригрозила розорити бізнес.

Ми хочемо, щоб вибирали молодих, професійних, моральних, які не мають бізнесу. Але ви чомусь їх не шукаєте. Он у Грузії самий старший міністр – 35 років, тож і країна пішла вперед. А в нас 70-80-річні сидять, у Верховній Раді журнали читають, в них і пенсія велика, і зарплата – їм уже нічого не треба. Тож ми – за молодих!

О.НЕЧИПОРЕНКО, Г.КОРОЛЬ,
м. Чернігів


Від редакції: не маємо нічого проти молодих, яких, до речі, достатньо названо в нашому газетному обговоренні. Але і щодо трьох названих автори листа несправедливі – скажімо, Валерій Сарана ніколи не був депутатом, Володимир Ступак аж півроку побув у Верховній Раді, а Віктор Лазар депутатствував у обласній і може звітувати про свою роботу спокійно і впевнено.

Обговорення триває – підключайтеся!
Пишіть на електронну пошту, звичайною чи тут, на сайті.



Теги:Віктор Лазар, праймеріз, Костянтин Іванов, вибори -- 2012, Володимир Ступак


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Я пропаную Василя Нечепу, його знає і поважає народ !

А Ви ???
avatar
2
А в чому полягає козацькість Дурбалова? Де його булава? А щодо Ступака й Сарани - це смішно. Ці скоріше кон'юнктурники.
avatar
3
Лазарь и Ступак уже нафталин. Нужны новые, молодые лица!!!!
avatar
4
Складне і тяжке питання видвинути кандидата, тому що у нашій країні, на мій погляд, дуже мало порядних, патріотично налаштованих людей. Про країну ніхто не думае, а лише про те, який зиск з тої чи іншої посади буду мати. Бабусі їздять на протести до Киева не зважаючи на прапори, депутати продаються, та і президент Ющенко теж не виправдав нашої довіри, тому що слухав "засланих козачків" Балогу та Богатирьову, а про передвиборчі обіцянки забув. ( А п. Чепурний порівнював його з де Голем) А як "ламонули" до ПР депутати від Батьківщини і НУ..., тому і приходиться вибирати між поганим і дуже поганим.
avatar
5
Дідусь, прошу звернути увагу , що з 2500 депутатів від Свободи, по всій Україні, не має жодної "тушки". Це депутати різних рівнів, сільські та міські голови, голови обл.рад...не зважаючи на шалений тиск, не зважаючи на те, що іноді кількість депутатів в радах не перевищує одного-двох представників від Свободи. Для прикладу районна та міська рада Прилук. При цьому ще ростко знаходяться в опозиції до системи та викривають корупційні дії чиновництва.
avatar
6
Тому що "іноді кількість депутатів в радах не перевищує одного-двох представників від Свободи".
avatar