реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нарешті СБУ знищує терористів, а уряд звільняє їх посібників

Незважаючи на війну, яка починається зі слова, а не зі зброї, досі на Донбасі не налагоджено трансляцію українських каналів, нема української преси, практично не чути українське радіо. Зате вільно розкошують - у тому числі на українській техніці - російські адепти їхнього жорстокого "міра".

Кабмін нарешті ухвалив рішення відсторонити гендиректора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Олександра Півнюка за саботаж відновлення трансляції українських каналів на Донбасі.

Про це повідомив у своєму Facebook міністр інформполітики Юрій Стець.

"Це саме та людина в Державі, яка, як на мене, саботує відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на Сході. Він, а також його підлеглі сприяють поширенню телесигналу російських телеканалів та телеканалів так званих ЛНР, ДНР на тимчасово окупованих територіях", - заявив Стець.

Працівники Служби безпеки України затримали підполковника Генерального штабу ЗСУ, який є одним із організаторів фейкового "штурму" Адміністрації президента 3 лютого.
Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу у середу, 4 лютого.

За його словами, високопосадовця Генштабу затримано разом з іншими учасниками злочинного угрупування, які підбурювали на протестні акції дезертирів добровольчих батальйонів, а також "людей у військовій формі, які ніколи не були в АТО".

"Нами затримано громадянина України, підполковника одного з керівних підрозділів Генштабу, його прізвище Чорнобай, 1974 року народження", - заявив голова СБУ.
Затримали також спільника цього чиновника – представника "терористичної організації ДНР, який організовував підривну та шпигунську діяльність на нашій території, його прізвище – Малешко".

За словами Наливайченка, підполковник Чорнобай, користуючись службовим становищем і працюючи інструктором в одному з добровольчих батальйонів, надавав бійцям неправдиву інформацію про завищені втрати сил АТО на Донбасі, чим підбурював їх до протестних акцій.

Крім того, він розвивав агентурну мережу для цієї підривної діяльності.

Прес-центр СБУ уточнює, що зрадник передавав по секторах точні координати добровольчих батальйонів бойовикам "для ведення артилерійських обстрілів".

"Зрадник-провокатор, якому російські куратори дали позивний "Семенович", передавав секретні дані про дислокацію та переміщення українських військових підрозділів бойовику т.зв. "ДНР" Мелешку на прізвисько "13". Зловмисники конспірувалися, зустрічалися в обумовлених місцях передачі інформації, постійно міняючи картки мобільного зв’язку", - повідомили в СБУ.

Глава СБУ Валентин Наливайченко також заявив, що контррозвідка вбила російського офіцера з позивним Попіл, який керував обстрілом Маріуполя 24 січня, і 10 його підлеглих. Це сталося на підконтрольній російським терористам території.



Теги:Маріуполь, російсько- українська війна, зрадники, концерн РРТ, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar