реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Голова СБУ В.Грицак: очищення треба починати з себе

Про загрози національній безпеці з боку країни-агресора та заходи, що вживаються Службою безпеки України в контексті боротьби з сепаратизмом, шпигунством та корупцією, в інтерв’ю «5-му каналу» для програми «Час. Підсумки тижня» розповів очільник української спецслужби В.Грицак.

Зокрема, зі слів Голови СБУ, співробітники відомства щоденно викривають та припиняють злочинну діяльність груп та осіб, які, виконуючи завдання ФСБ РФ, намагаються дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Як відзначив В.Грицак, Службою безпеки локалізовано терористів на території зони АТО, проте сепаратизм, керований Москвою, поширюється на інші регіони України: «гарячі точки» - міста Харків, Запоріжжя, Одеську, Херсонську та Миколаївську області. Вранці, 5 липня, спецслужбою було проведено понад 15 обшуків одночасно в Одеській і Миколаївській областях, в результаті яких були вилучені вибухові пристрої. Глава СБУ наголосив, що Україна має справу не з доморощеним сепаратизмом, а з цілеспрямованою роботою ГРУ ГШ Російської Федерації.

В.Грицак також повідомив, що розслідується низка кримінальних проваджень, зокрема, в Одеській області, де лідери сепаратистського руху безпосередньо замикалися на московських кураторів. «Ми фіксуємо прямі і непрямі контакти безпосередніх виконавців як з організаторами цих заходів на цих територіях, так і з їхніми російськими господарями», - заявив глава СБУ.

Також, Служба безпеки систематично викриває шпигунів ФСБ - зрадників української держави. Глава СБУ зазначив, що на даний час розслідується низка кримінальних справ стосовно співробітників відомства, які підозрюються в зраді, в тому числі - й вищі чини спецслужби. Є заарештовані генерали, полковники СБУ, які зрадили інтереси держави: «Зараз розслідується понад 40 кримінальних справ щодо своїх співробітників. Ми фактично почали з себе». Також очільник української спецслужби відзначив, що минулого тижня було затримано полковника-зрадника, який служив у контррозвідці, що «покликана ловити шпигунів, але ця людина працювала в інтересах Росії».

Глава СБУ висловився чітко, лаконічно і безапеляційно: ворога буде знешкоджено, сепаратизм не пройде, шпигунів затримували і будемо затримувати, у т.ч. – в лавах СБУ. Принцип «прикривати злочинців, бо свої» для генерал-полковника В.Грицака не діє. Як він особисто наголосив під час інтерв’ю: «Якщо потрапляє СБУшник чи працівник правоохоронного органу або Міністерства оборони України під підозру, ми відпрацьовуємо усіх, недоторканних немає. Це тверда позиція». Аналогічно це стосуватиметься й будь-яких інших злочинних дій в середині Контори. На підтвердження чітких намірів щодо подолання корупції в країні і бачення майбутнього української спецслужби, генерал-полковник В.Грицак зазначив в інтерв’ю: «Я вам можу сказати лишень одне, що сьогодні ми працюємо над дуже гострими темами. Найближчими днями почуєте про гучні, я б навіть сказав, резонансні, реалізації. Позиція Президента України, моя позиція – ми повинні почати з себе. Ми повинні очищення почати самі з себе. І ми готові до цього. Я особисто готовий».

На завершення інтерв’ю Голова СБУ, професіонал своєї справи і патріот, що вболіває за долю України, заявив: «Коли збираємося керівним складом, ми говоримо: Хлопці, давайте ми щось зробимо для цієї держави, правда зробимо, якщо ми зараз упустимо цей шанс і ззовні нашу державу порвуть, ми не зможемо зібрати її докупи».



Теги:Грицак, російсько- українська війна, зрадники, контррозвідка, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar