реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Зрадниця, що видала поранених кацапам

Землячка, лікарка, офтальмолог з простим російським прізвищем Чехова. Тепер зав. відділенням у маріупольській лікарні, в якій здала окупантам сім важкопоранених українських бійців. Застучала і колегу, який переховував хлопців: медперсонал переодягнув їх у цивільне, прибрав документи і оформив як маріупольців, постраждалих від обстрілів. Росіяни забрали у лікаря автівку, документи, готували до ув'язнення – пощастило втікти. Поранених жорстко катували, подальша доля їх невідома.

За донос отримала підвищення – очолила офтальмологічне відділення. За матеріалами СБУ суд виніс вирок Валентині Чеховій – довічне ув'язнення. Поки що заочно. Як би зробити так, щоб істота на росію не втікла. Якщо здрисне – реально український Моссад до таких застосовувати. Це якщо не захоче на покриття гріхів відпрацьовувати на Україну до скону. Лінк на детальний опис події в першому коментарі.

Згадав поросячий візг, який в реалі і віртуалі піднімали деякі маріупольські працівниці охорони здоров'я з прийняттям у 2019-му нового Закону про мову. Тільки вишколена реєстратура без проблем українською мені відповідала, інші медсестри і лікарі кипіш, особливо в соцмережах піднімали. Це ж яка "дискримінація": в школі мову вивчали – тепер ще на роботі нею говори.

Таких заспокоював швидко: пропозицією наступного дня разом з голов.лікарем зустрітися в департаменті охорони здоров'я міськради, де на їх москвороті забаганки пояснять дію мовного та інших Законів. А також нагадаємо, що #Маріуполь_цеУкраїна! Після цього дискурсантки самозабанювались")

Після повернення міста маємо україномовність не тільки в освіті і адмінапараті чути. Не можна допустити, щоб російськомовний медперсонал з прихованою проросійською сепарською сутністю "заліковував" україномовних пацієнтів з проукраїнською позицією. Ті, хто виїхав з окупації, мали опанувати мову, рідну і знайому для більшості з них.

І готувати кадри, хто очолить україномовні медичні заклади в деокупованому Донбасі і в Криму. Те, що це таки станеться – не сумніваюсь. Прискорювати переможну подію можемо і маємо активною громадською, у т.ч. мовною позицією! Аби ніколи не повторився той треш, який ми ще не пережили.

Сергій ІВАНОВИЧ



Теги:Маріуполь, СБУ, широка війна, зрадники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar