реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Напіввизнання від Кіпрської церкви

Як повідомляє «Церкваріум» з посиланням на Romfea, напередодні Богослужіння Хризостом виголосив подячну промову Вселенському Патріархові, де, поміж іншим, зачепив питання визнання ПЦУ. Він сказав, що насправді проблема православ'я для нього, як і для Вселенського Патріарха, полягає не у визнанні ПЦУ.

"Я міг би їх визнати і вчора, і сьогодні, і завтра. Для мене немає жодної проблеми. Проблема для мене — це проблеми православ’я. На жаль, дехто цього не розуміє, а ті предстоятелі, які не поїхали на Всеправославний Собор, не знають і не можуть зрозуміти".

Також щодо права Вселенського Патріарха надавати автокефалії, Хризостом сказав, що він намагався пояснити деяким предстоятелям, що не треба посилати своїх єпископів на чужі канонічні території лише тому, що там є їхні громадяни, адже 300 тисяч кіпріотів за кордоном перебувають в юрисдикції Вселенського патріархату.

Крім того, кіпрський предстоятель заявив, що він сам давно пропонував почати підготовку до наступної сесії Всеправославного Собору. В цьому випадку необхідно визначити теми для обговорення, а предстоятелі Церков, які поважають томоси про автокефалію, які їм раніше видав Вселенський Патріарх, мають діяти на благо православ'я.РІСУ



Теги:Кіпрська церква, пцу, Томос, українська автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar