реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Кличко закликає до страйку

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко закликав всіх українців приєднатися до попереджувального страйку о 12.00 13 лютого.

«Страйк - це ще один спосіб привернути мирним шляхом увагу влади до тих проблем, які існують в країні. Тому ми закликаємо кожного проявити свою громадянську позицію та взяти участь в попереджувальному страйку», - сказав він.

Голова страйкому Києва наголосив, що серед вимог – притягнення до відповідальності замовників і виконавців злочинів проти громадянського протесту. Крім того, МВС має вивести з Києва свої спецпідрозділи, а також провести люстрацію. «Співробітники «Беркуту», «Ягуара» чи «Омеги» мають бути відправлені у місця своєї постійної дислокації, щоб там забезпечувати охорону правопорядку», - сказав він. Серед інших вимог – повернення до Конституції 2004 року, формування технічного уряду та покарання винних у катуванні людей. «Якщо вимоги страйкарів не будуть почуті, то Всеукраїнський страйк стане безстроковим», - підкреслив Юрій Крикунов. Він наголосив, що за попередніми оцінками, в страйку візьмуть участь щонайменше 50 тисяч осіб.

Голова Чернігівського страйкому Тетяна Опришко повідомила, що страйковий комітет закликає вийти на півгодини попереджувального страйку солідарності і сьогодні проведені переговори з рядом підприємств про їх участь.

"Навіть українські прапорці будуть для початку ознакою солідарності зі всеукраїнським страйком", - сказала Тетяна Опришко. Учасники страйку запрошуються до майданчику біля ОДА на 12 годину.



Теги:Страйк, Київ, Кличко, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar