реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Націоналісти хочуть Національної Конституції

28 червня 2013 року в Чернігові народний депутат України, уповноважений представник Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Руслан Марцінків представив проєкт Національної Конституції України, який розробило націоналістичне об’єднання. Захід відбувся в культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» за участи місцевих журналістів, істориків та зацікавлених містян.

Під час презентації документа націоналіст наголосив, що для України важливо, аби Основний Закон відображав інтереси української нації та громадян держави, а не узурпаторів влади, які постійно прагнуть переписати Конституцію «під себе».

Руслан Марцінків зосередив увагу на основних пунктах Національної Конституції, серед яких зокрема: встановлення президентської форми правління державою, адміністративний поділ України на 300 повітів, запровадження виборности суддів, становлення інституту місцевого самоврядування тощо.

Коментуючи необхідність розвитку місцевого самоврядування, народний депутат підкреслив, що це дозволить надати громадянам важелі впливу на виконкоми місцевих рад. За словами свободівця, це дозволить налагодити ефективну співпрацю між громадою і владою.

Під час представлення проєкту Національної Конституції жваве обговорення серед присутніх викликали питання обмеження терміну повноважень Президента і депутатів Верховної Ради, введення смертної кари, відкликання суддів, заборона абортів. Зокрема, коментуючи статтю про заборону абортів, Руслан Марцінків наголосив, що націоналісти вважають пріоритетом право жінки і право ненародженої дії: «Ми розробили цей законопроєкт з метою збільшення чисельности української нації. Дуже важливо нині зберегти українську родину. Ми маємо зберегти стосунки між чоловіком і жінкою в сім’ї, ставлення до матері».

«Ми – ідеологічна партія. Для «Свободи» дуже важливими є документи, які ми розробили, – Національна Конституція України і Програма захисту українців. Нам необхідно дійти до кожного українця і показати, за яку державу ми боремося. Вірю в те, що час, коли влада в Україні буде в руках українських патріотів, – не за горами», – підсумував народний депутат-свободівець.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:націоналісти, Руслан Марцінків, Конституція, свобода


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
НЕ ВОСЬМОГО, А ДВАДЦЯТЬ ВОСЬМОГО ...

ДИВИТИСЯ ТРЕБА, Василю !
avatar
2
дякую, пильний анонімщику!
avatar
3
для Украины важно, чтобы Основной Закон выполнялся! а в том, что оранжевые и бело-голубые узурпаторы переписывают Конституцию под себя, согласен! но и свободовцы я смотрю не отстают, не успели в парламент прийти, а уже новую Конституцию подготовили, они бы лучше выполнением предвыборных обещаний занялись, а то за все время ни одного социального законопроекта!
avatar