реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

На полях області. У розпалі посівна

Нині на полях СТОВ «Дружба-Нова» Варвинського району активно триває посівна. Товариство повною мірою забезпечене якісним насінням, паливно-мастильними матеріалами та мінеральними добривами.
На сьогодні вже посіяно ранні зернові, активно ведуться роботи по посіву пізніх. Кукурудзи засіяно – 20 300 га, соняшника – 4400 га. Також у планах посів кукурудзи та сорго для заготівлі кормів.
Посів здійснюється 24 та 16 рядними сівалками зарубіжного виробництва фірми Джон Дір та Кінза.
За допомогою карти ґрунтових властивостей, яку складає агрохімічна лабораторія, бортовий комп’ютер разом із GPS-навігатором контролює висів.
З кожного поля агрохімічною лабораторією було взято зразки ґрунту для аналізу, щоб визначити правильну норму внесення мінеральних добрив для оптимального розвитку культур. На даний час ведеться обробіток посівів засобами захисту рослин. Зокрема, після посіву кукурудзи вносяться ґрунтові гербіциди. Також обробляється пестицидами озима пшениця від бур’янів, шкідників та хвороб, з одночасним позакореневим підживленням макро і мікродобривами.
Ці заходи здійснюються за допомогою сучасних, нещодавно придбаних, потужних оприскувачів фірми Джон Дір та Кейс, з шириною захвату 27 та 30 метрів. На вже оброблених ділянках поля автоматично вимикаються секції оприскувача, що не дозволяє вносити засоби захисту та рідкі мінеральні добрива повторно.

Владислав Лавріненко
Головний агроном СТОВ «Дружба-Нова



Теги:поле, Дружба-нова, Село, посівна, Варвинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar