реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

На добру згадку про Ігоря Качуровського

1 вересня 2021 року відбулося святкування не лише Дня знань, а й 103-річчя славетного поета, сина України, її найпалкішого патріота – Ігоря Васильовича Качуровського (1918 - 2013).

У селі Крути відбулася особлива церемонія – вшанування нашого земляка. Спочатку, як того вимагають традиції, за душу покійного прочитав молебень православний місцевий священник Чутченко Сергій Олексійович. Опісля найкращий друг митця - Шкурко Микола Пантелійович - виголосив промову, акцентувавши на великому вкладі духовного майстра в літературу, свідомість людей, запропонував проводити конференції на його честь кожні 5 років. Нещерет Анатолій прочитав вірш "Крути", присвячений Галині Рискиній. Згодом слово взяв громадський активіст Микола Ворона, який запропонував завжди починати перший урок Дня знань у школі вшануванням пам'яті поета. Дійство закінчилося спогадами друга дитинства – 93-літнього Григорія Ворони. Він описав Ігоря Качуровського, як шляхетну людину з високими моральними якостями, розумом мислителя і просто Людину з великим серцем. Дуже шкода, що смерть оповила крилами Ігоря Качуровського і забрала його у Вічність…
Під час спілкування, була висунута пропозиція щодо покращення стану меморіального пам'ятника і розчищення території навколо хати літературознавця.

Пам'ятаймо про нашого великого генія, передаваймо його життєві принципи майбутнім поколінням, адже українець не той, у кого батьки українці, а той, чиї діти є ними. Слава Україні! Героям слава!

Лада ХОМИЧБФ "Ніжен"



Теги:крути, Ігор Качуровський, Микола Шкурко, українська література


Читайте також



Коментарі (0)
avatar