реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На Чернігівщині відновлено українське радіомовлення

24 вересня у попередніх обсягах на Чернігівщині запрацювала УКХ та ФМ мережа УР–1. Також скасовано денну перерву на потужному СХ передавачі на частоті 549 кГц, який покриває південь України включно з Кримом. Про це повідомила прес-служба НРКУ.

Відновлює роботу також УКХ мережа каналів «Промінь» і «Культура».

Це стало можливим після виділення коштів Національній радіокомпанії України на оплату ефірних трансляцій. Для продовження повноцінної роботи компанія потребувала близько 3 мільйонів гривень.

Як відомо, радіопередавачі вимкнули 9 вересня через обмеження бюджетного фінансування. Тож, аби не залазити у боргову яму, керівництво «Українського радіо» відключило передавачі першого каналу (УР-1) всюди, окрім обласних центрів, а програми каналу «Промінь» (УР-2) і «Культура» (УР-3) поширювалися тільки в Києві.

Втім, така ситуація несла чималу небезпеку для прикордонної Чернігівщини, де і без того частина населення отримує інформацію з російських джерел.

Тож, у перший же день припинення транслювання «Українського радіо» голова облдержадміністрації Валерій Куліч звернувся до Президента України та висловив стурбованість такою ситуацією.

— Зважаючи на загрозу негативного інформаційного впливу на мешканців Чернігівщини, особливо прикордонних районів, з боку Російської Федерації, обласна державна адміністрація вважає відключення радіосигналу національного мовлення неприпустимим (у першу чергу це стосується відключення передавачів на РТПС Холми та Новгород-Сіверський), — зазначив голова ОДА.

Також Валерій Куліч виніс цю проблему на розгляд Ради Регіонального розвитку. Обласною адміністрацією було підготовлене і відповідне звернення до Уряду.

Наднебезпечним це явище визнали і у Міністерстві інформаційної політики, і у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, Державному комітеті телебачення і радіомовлення України та Концерні РРТ.

Варто зазначити, що і самі жителі Чернігівщини були стурбовані відсутністю вітчизняного джерела інформації. Зокрема, мешканці Прилук, Щорського та Корюківського районів.

Про причини припинення транслювання українського радіо люди цікавилися у Кабміні, РДА, Департаменті інформаційної діяльності і комунікації з громадськістю ОДА, телефонували на «гарячу лінію» голови облдержадміністрації.

Тож спільними зусиллями «Українське радіо» знову заговорило, у тому числі і на Чернігівщині.



Теги:Українське радіо, інформаційний простір, Чернеігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar