реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Не плутайся під ногами".

Саме такий висновок можна отримати від реакції влади на моє звернення до влади взагалі і до гарячої урядової лінії зокрема.

9 вересня 2015 року я ввімкнув зранку першу програму українського радіо. Приймач у мене старенький - але сигнал радіопередавача з Холмів впевнено ловив і якісно. Зранку 9 вересня приймач замовчав. Нема УР-1. Не працює. Вияснив - вимкнули за недофінансування урядом. Не вистачило близько 3 млн.грн. По всій Україні залишили лише в обласних центрах та в Києві.

"Кльово". Прикордонна Чернігівська область, військова смертоносна агресія зі сторони "дружньої" ерефії, просто оповіщення надзвичайних подій та ситуацій - здавалось би, це одні з критичних ключових моментів, які впливають на те, щоб інформація до громадян України повинна би надходити максимально швидко і оперативно. Державне радіо - головне, основне і просте, недороге джерело інформації. Це ж очевидно. Всім?

Подзвонив на гарячу урядову лінію. Чемно прийняли звернення. Ще й номерок дали - № 3973143 від 10.09.2015 р. Усно надиктував, щоб розібрались, чому не працює, хто винен в цьому, яка урядова служба чи міністерство-відомство, прошу, вимагаю негайно вирішити проблему, щоб я міг у себе вдома слухати українське радіо. Ефірне в цьому випадку.
Сьогодні отримую дивний лист.

Знаєте звідки?
З Сосницької дільниці Укртелекому.

Служба Укртелекому повідомила мене в цьому листі, що моє звернення вони розглянули за дорученням Сосницької райдержадміністрації.
Тобто Сосницька РДА по суті "спихнула" це питання на Укртелеком.
А Укртелеком повідомив мені, що послуги ефірного мовлення - це не їх, телекомівців компетенція.

Чи маю я претензії до Укртелекому? Жодної. Вони тут ні до чого.

Я маю претензії до Сосницької РДА. А також до служби, яка розглядає і "спускає на низ" подібні звернення.

"Не путайся під ногами" - ось основний висновок.

Яким боком Укртелеком до ефірного мовлення? Про це знає Кабінет Міністрів України, Арсеній Яценюк, йому підкотрольні і підзвітні служби???

Яким боком Укртелеком до ефірного мовлення? Про це знає Сосницька райдержадміністрація і її керівник Очередько Валентин Анатолійович???

На території Сосницького району, біля с.Загребелля, зовсім поряд із Сосницею, знаходиться одна з вишок , де розміщуються релейні обладнання Чернігівського ОРТПЦ. Ну, ви хоч би туди зателефонували та взнали - звідки сигнал передавачів доходить до слухачів!!!

Сидить ціла служба в Сосницькій РДА і просто ФОРМАЛЬНО, як і їх керівники з Києва, "відфутболюють" такі звернення.

Хто тут ближче через дорогу? О! Укртелеком. Даємо доручення їм, хай цьому Ткачу відпишуться. Тааак. Кавичка в табличці. Звернення передано до Укртелекому. Ой , да!!! Проконтролювати виконання! Всьо! ДІло зроблено. Можна і по кофейку.
"Кльово".

Не даремно наш "білий дім" в Сосниці і в районі всі так "люблять". Є в тому "домі" служби, але кому вони служать, і для чого існують - знає тільки пенсія держслужбовця.

І накінець.

Я люблю українське радіо. Це - один із останніх острівців української самоідентифікації. Це - щоденні новини, культурологічні програми, освітні, пізнавальні, музичні, розважальні. Але - українські. Російськомовні, україномовні. Навіть і для кримських татар вже є мовлення їх рідною мовою.

А державна виконавча влада - болото навколо острівця.

Скажете, що ця влада вже більше 24 років Незалежності? Ні. Вони всі - звідти, із совка.

Поки вона не стане українською, ми і будемо острівцем. А вони - болотом.

Дякую, Alina Akulenko, Dmytro Khorkin та весь творчий колектив Українського Радіо, за Ваш труд.

Андрій ТКАЧ, Сосниця.



Теги:Українське радіо, урядова гаряча лінія, інформаційний простір, Сосницька РДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar